Honvéd: Urbányi meglepődött

Mindent a szurkolókért - kezdődik az amerikai álom.

Forrás: honvedfc.hu

Korábban már beszámoltunk arról, hogy Urbányi István lett a Honvéd új sportigazgatója. Az amerikai Sporting Kansas Citytől hazatérő egykori kispesti ikon a klub honlapjának adott részletes interjúban mesélt - ebből idézünk.

Honvéd: bejelentették Urbányit - reakciók, részletek - NB1.hu

 

"Tulajdonképpen először nem is megkeresés volt, csak egy találkozás és beszélgetés Kun Gábor ügyvezető igazgatóval, még tavaly nyáron. Azért töltöttem néhány hetet Magyarországon, hogy felmérjem annak a lehetőségét, hogy a Sporting Kansas City mely magyar csapattal tudna valamilyen szintű együttműködést kialakítani. Megbeszéltünk egy esetleges kansasi látogatást is a tulajdonosok bevonásával, annál is inkább, mert a két klub nemcsak rajtam keresztül került egymással kapcsolatba, hiszen Baráth Botond révén jelenleg is van olyan játékosa, aki korábban a Honvédban szerepelt. Ezután januárban kaptam egy emailt, hogy áll-e még a meghívás? Természetesen állt, de ekkor az egyeztetés már arra is kiterjedt Mendelényi Dániel tulajdonossal, hogy ha úgy alakul vállalnék-e szerepet a Honvéd vezetésében. Ez egyszerre volt váratlan, izgalmas és megtisztelő!

Egyrészt óriási kihívásnak tartom a sportigazgatói munkát, másrészt remekül illeszkedhet egy olyan hosszú távú szakmai elképzelésbe, ami alapvetően arról szól, hogy a két klub több területen is képes lehet hatékonyan együttműködni. Ilyen például a szakmai tapasztalatok cseréje illetve a játékoskiválasztás. Én ezt is próbálom majd segíteni" - mondta.

 

Érdekesség, hogy a magyar játékosoktól, edzőktől sem "mentes" csapatnál ismerik a kispestiek nevét is. "Szerintem minden elmond, hogy ha valaki bejut Vermes Péter vezetőedző-menedzser irodájába, akkor a tárgyalóasztalon három kiadványt talál precízen elrendezve. Az egyik egy, a Sporting sikereiről szóló kiadvány, a másik kettő viszont Puskás-könyv" - fogalmazott.

Újpest-Honvéd lesz szombaton - NB1.hu

 

Urbányi kitért arra is, milyen koncepciót szeretne kialakítani, illetve mi tartozik majd a hatáskörébe. "Erre viszonylag egyszerű a válasz, egy bizonyos szintig minden. Az más kérdés, hogy milyen döntési kompetenciákkal. Ez részben idő és egymás megismerésének kérdése is, vagyis a folyamatos közös munka eredménye lesz majd. A Honvédban remek emberek dolgoznak, újak a tulajdonosok, modern a szemlélet, és hamarosan elkészül az új stadion is. Szóval jónak tartom az irányt és biztos vagyok benne, hogy tudok segíteni abban, hogy még jobbak legyünk.

Fontos, hogy az én vízióm hasonló legyen, mint a szurkolóké mert ez az egész értük van, vagy a tulajdonosoké, akik biztosítják a működés feltételeit. Ha azt mondom, hogy vagány, lendületes, fiatalos csapatot képzelek el pályán és azon kívül is, valószínű nem lövök nagyon mellé. Olyan emberekkel jó együtt dolgozni, akik tudják mit, miért, és főleg hogyan kell csinálni. Az én elsődleges tapasztalatom az, hogy ma már nem a mit, hanem sokkal inkább a hogyan a kérdés. A szurkoló azért jár meccsre, hogy jól érezze magát. Ez kell legyen mindenkinek a legfontosabb szempont, játékosnak, edzőnek, mindannyiunknak" - egyértelműsítette.

Legfrissebb híreink