Honvéd: gyönyörű lesz a Bozsik Aréna – ÚJ KÉPEK

Azért örömhír is éri a kispestieket.

Forrás: magyarepitok.hu

A Honvédot is kőkeményen sújtja a koronavírus-járvány, olyannyira, hogy az a csapat, amelyik hetek óta nem tud kiállni a legerősebb sorával, arra kérte hétvégi ellenfelét, a Budafokot, hogy halasszák el a bajnokit (az újonc mára ígért választ).

Szerencsére viszont örömhír is jutott a klub fanatikusainak, mert újabb, lélegzetállító felvételek kerültek elő az épülő és már tényleg nagyon szépülő Bozsik Arénáról.

 

Az új létesítmény 8200 néző befogadására lesz alkalmas, az nb1.hu úgy tudja, a Nemzeti Sportközpontok akár már ebben a hónapban átveheti a létesítményt, annak ellenére, hogy az építkezések csúsznak, mégpedig a koronavírus-járvány miatt.

 

Azt, hogy a Honvéd mikor kezdheti el használni a létesítményt, mikor lehet a stadion avatója, még nem lehet pontosan tudni.

A magyarepitok.hu szeptember elején a következő bejelentést tette az építkezésekről, ez volt az utolsó, szöveges tájékoztatás eddig:

Két különleges kihívás: az ívelt homlokzat és a vasúti híd
A kivitelezés során komoly feladatot képezett a külső homlokzati díszburkolat, amelyhez összesen 3500 gyártmánytervet kellett készíteni.

A minden irányban ívelt homlokzatot már a vasbeton pillérek tervezésénél és kivitelezésénél nagyon precízen kellet kialakítani.

A pillérek elhelyezése, illetve a pontos geodéziai bemérés és többszöri helyszíni ellenőrzés után kezdődhetett meg az acél háttérszerkezet, valamint a homlokzati terpesztett lemezből készült burkolatok gyártmánytervezése, gyártása és kivitelezése. 

 További extra kihívás volt a stadion melletti a vasúti felüljáró kivitelezése, amit a MÁV-val szoros együttműködésben lehetett csak megoldani a folyamatos forgalom mellett.

A sínek közelsége miatt csak folyamatos felügyelet mellett lehetett dolgozni, a híd beemelésére pedig csak egy napot kaptak a kivitelezők.

Ezt a jó csapatmunkának köszönhetően probléma mentesen, a terv szerint, hajszál pontosan sikerült elvégezni” – tudtuk meg Boros Bálint főépítésvezetőtől.”

Legfrissebb híreink