Honvéd: ghánai középpályás érkezett

Hivatalos bejelentés.

Forrás: honvedfc.hu

Korábban már beszámoltunk róla, hogy a Honvéd folytathatja a pályafutását Mohammed Kadiri. A klub most hivatalosan is bejelentette a játékos érkezését.

ÍME, A HONVÉD HIVATALOS BEJELENTÉSE:

,,Mohammed Kadiri a Budapest Honvéd hatodik téli igazolása

A Dinamo Kijevtől érkezik klubunk hatodik téli igazolása, miután a Budapest Honvéd FC megegyezett az ukrán együttessel, aminek értelmében Mohammed Kadiri Kispesten folytatja pályafutását, fél évre kölcsönben, kivásárlási opcióval.

„Mohammed Kadiri egy technikailag képzett, erős fizikummal rendelkező, védekező középpályásként és belső védőként is bevethető játékos. Kiválóan helyezkedik és a légi párharcokat is rendre megnyeri, hasznos tagja lesz a csapatnak” – mondta Kun Gábor a Budapest Honvéd FC ügyvezetője.

Mohammed Kadiri Ghánában kezdte pályafutását, az Ashanti Gold együttesében debütált a helyi első osztályban, innen igazolt az osztrák Austria Wienhez, ahol tagja volt a bajnoki ezüstérmes csapatnak, a következő idényben pedig az Európa-ligában is szerepelt, a csoportkörben mind a hat találkozót végigjátszotta, az AC Milan, az AEK Athén és a HNK Rijeka ellen. Ezt követően egy évet töltött Oroszországban, majd a Dinamo Kijev szerződtette, amellyel Ukrán Kupa-győztes lett, míg ősszel a Chornomorets kölcsönjátékosaként szerepelt, s 17 bajnokiból 13 meccsen lépett pályára.

„Nagyon hálás vagyok azért, hogy itt lehetek, szeretném megköszönni mindazoknak, akik lehetővé tették számomra, hogy csatlakozzak a klubhoz – mondta az aláírást követően Mohammed Kadiri. – Mindig is az volt a vágyam, hogy egy ilyen futballcsaládhoz tartozzak mint amilyen a Honvéd, nagyon boldog vagyok, hogy lehetőséget kaptam erre és azért dolgozom majd, hogy a lehető legtöbbet segíthessek a csapatnak a céljai elérésében, szeretném, ha a klub és a szurkolók büszkék lennének rám.“

Mohammed Kadirit szeretettel köszöntjük Kispesten és sok sikert kívánunk neki a Honvédnál!"

Mohammed KADIRI

Született: 1996. március 7.

Nemzetiség: ghánai

Poszt: védekező középpályás

Mezszám: 42

Magasság/súly: 186/76 kg

Korábbi klubjai: Ashanti Gold (ghánai), Austria Wien (osztrák), Arsenal Tula (orosz), Dinamo Kijev (ukrán), Chornomorets (ukrán)

FRISSÍTÉS:

SZERDA, 9.58:

Legfrissebb híreink