Hertha: Petry Zsolték karanténban

Hivatalos bejelentés.

Forrás: herthabsc.de

A Hertha BSC felnőttcsapatának egyik játékosa bizonyítottan koronavírussal fertőzött, a teszt március 17-én letten pozitív - számolt be róla a klub hivatalos honlapja.

A csapat és a szakmai stáb azonnali hatállyal 14 napos karanténba vonult. Az eredeti tervek szerint kedden állt volna újra edzésbe a berlini csapat, miután 3 napig egyénileg készültek a játékosok. Miután az egyik játékos tesztje pozitív lett, minden igazolt játékos és a szakmai stáb is 14 napos karanténba vonult.

Dr. Uli Schleicher, a csapat orvosa így nyilatkozott:

,,A játékos az ismert tünetekkel fordult hozzánk, majd azonnal elkülönítettünk a csapattól. A koronavírus tesztje pozitív lett. Az összes játékosunknak két hétig otthon kell maradnia, ahol egyéni munkát fognak végezni. Megvárjuk, hogy lesz-e még megbetegedés, ettől függ, hogy mikor áll a csapat újra edzésbe.

Michael Preetz, a Hertha vezérigazgatója ezt mondta el:

,,A gyors terjedés miatt várható volt, hogy előbb-utóbb eléri a járvány a csapatot. Most az a legfontosabb, hogy mindenki betartsa a szabályokat. El kell fogadnunk a helyzetet, még mindig nem biztos, hogy mikor térhet vissza a csapat. Addig is a fiúknak az egyéni napi edzéskét kell végezniük otthon, amelyet a szakmai stáb rakott össze."

A Hertha BSC szakmai stábjának a tagja Petry Zsolt, kapusedző.

Legfrissebb híreink