Hertha: bizonyíthat a harmadik Dárdai is

Szépeket írt róla a Bild.

Forrás:

Készül az emberiség és a futball is a koronavírus-járvány utáni, vagy éppen vele együtt létező világra. A fertőzés nagyon sokakat megöl vagy beteggé tesz, nagyon sokak megélhetését, életkörülményeit nehezíti meg, de akárcsak mondjuk a digitalizáció területén, vannak még szegmensek, ahol előrelépések is történnek. És ez bizony emberekre lebontva is igaz.

Már jeleztük, hogy a FIFA azt ajánlja a szabályalkotó-testületnek, hogy fogadják el azt az ötletüket, hogy a várható sorozatmeccsek miatt 1 mérkőzésen ne 3, hanem 5 csere lehessen. 

A megnövekedett terhelés miatt egyébként több országban is azt javasolják a kluboknak, hogy nagyobb kerettek vágjanak majd neki a visszatérés után az előttük álló feladatoknak.

És ez kapóra jön Dárdai Pál, volt szövetségi kapitány középső fiának, Mártonnak is, aki így felkerül a Hertha első keretéhez, másik három tehetséges srác társaságában – legalábbis a Bild szerint.

Az ifjoncokat az új vezetőedző Bruno Labbadia választotta ki, és ez nagyon fontos szempont.

 

„Középső védőként bevethető, kifejezetten jó a bal lába és a támadások elindításában is lehet rá számítani” - írta róla a német újság, mely hozzáteszi, igazi vezéregyéniség, aki ráadásul a német U18-as válogatottnak is a tagja.

 

Márton nem az első Dárdai a Hertha első keretében, hanem a harmadik. Ugye Pál volt az első (14 év alatt 297 bajnokin lépett pályára), majd nemrég a 21 éves Palkó következett, aki már játszott 9 bajnokit a nagyok között, de El-mérkőzésen is bizonyíthatott már.

Reméljük, Márton is minél előbb megkapja a lehetőséget, amivel élni fog.

Legfrissebb híreink