Hat év után győzelemmel tért vissza magyar játékos a BL kieséses szakaszába

Remek helyzetből várhatják a folytatást.

Forrás: dierotenbullen.com

6 év után szerepelt magyar játékos a Bajnokok Ligája kiesési szakaszában magyar játékos, méghozzá Gulácsi Péter, a magyar válogatott kapusa. Csupán egy magyar volt a gyepen, hiszen Willi Orbán még sérüléssel bajlódik.

A lipcseiek már másfél perc alatt több lehetőségből is gólt szerezhettek volna, azonban Lloris mindent hárítani tudott, egyszer még a kapufa segítségét is igénybe vette a francia kapus. A 8. percben viszont Gulácsi bravúrja kellett a Lipcse megmeneküléséhez, nem tapogatóztak sokat a csapatok.

Log In or Sign Up to View

See posts, photos and more on Facebook.

Az első negyed óra alapján Gulácsiék tűntek jobbnak, ám a hazai oldalon is akadtak lehetőségek. Fél óra játék után is a Lipcse volt a dominánsabb, míg a londoniak inkább kontrákra építettek. 

A hangulat egyébként kiváló volt a meccsen, noha nem az ultrák csináltak látványos bemutatót, az inkább a kontinensen van jelen, hanem az angol szurkolók énekelték a tőlük megszokott, hosszú és közismert dalokat.

A 36. percben újabb hatalmas lehetőség adódott a lipcseiek előtt, Timo Werner kapott szép labdát, amit spiccel a kapura tett, ám a Tottenham világbajnok kapusa hárítani tudott. A szünetig nem esett gól, ez leginkább a két kapusnak volt köszönhető, akiken nem találtak fogást a támadók.

A második játékrész elején a lipcsei tábor pénztárgép-szalagok pályára dobásával szakították meg a meccset, majd egy olyan molinót húztak fel, amin tisztességes jegyárakat követeltek, ezzel egyébként a hazai publikum is egyet értett, tapsvihar fogadta a kiírást. Ezután nem sokkal, a 48. percben ismét bravúrt kellett bemutatnia Gulácsinak, egy laposan érkező beadásba Lucas ért bele, ám nem fogott ki a magyar kapuson.

A Lipcse nem igazán adott teret a hazai csapatnak, nem nagyon mozdult el a labda az angolok tizenhatosának a közeléből. Az 56. percben tizenegyest kapott a Lipcse, Davis rúgta fel a tizenhatoson belül a Leipzig támadóját. Az 58. minutumba Timo Werner állt a labda mögé és Lloris hiába repült, esélye sem volt védeni a remekül helyezett büntetőt.

Log In or Sign Up to View

See posts, photos and more on Facebook.

A 62. percben egy fantasztikus ellentámadás után majdnem megszerezte az RB a második találatát, Schick tört be a tizenhatoson belülre, majd a kapu jobb oldala felé tüzelt, ám résen volt Lloris, így hárítani tudott.

A 73. percben ugyanaz a kapufa mentette meg a Lipcsét, mint ami a Tottenhamet az első félidőben. Egy kapura ívelt szabadrúgás után Gulácsi tudta ujjheggyel kapufára tolni a labdát. Ezután a hazaiak pillanatai következtek, egyértelműen jót tett nekik ez a hatalmas helyzet.

A hajrára kicsit beszorultak a vendégek, rendre csak szabálytalanul tudták megállítani a hazaiakat a tizenhatoson kívül. A 84. percben pont egy ilyen szabálytalanság után, Lamela rúgta kapura a labdát, ám a magyar válogatott kapusa ki tudta tolni szögletre a játékszert.

Még ha a végére fölénybe is került a Tottenham, a mérkőzést egészét tekintve megérdemelten nyertek Gulácsiék. Nagyon fontos győzelmet aratott a Lipcse, kiváló helyzetből várhatják a folytatást.

FRISSÍTÉS:

Csütörtök 9.32: 

BL: még Mourinho is Gulácsiról beszélt - reakciók, videók - NB1.hu

"A Tottenham ugyan nagyobb nyomást helyezett ránk, de Gulácsi Péter megóvta a kapunkat a góltól" - olvasható a Red Bull Leipzig weboldalán. Nem véletlenül emelték ki a magyar válogatott kapust, ugyanis több szép védésének köszönhetően a Tottenham-Lipcse összecsapás egyik hőse volt.

Legfrissebb híreink