Három érkező Kövesden, egy Pakson, Németh távozott - NAPI ÁTIGAZOLÁSOK

Hihetetlen sztori Busaiékról, új igazolás a Sepsinél, mi lesz Nagy Dominikkel?

Forrás: mezokovesdzsory.hu

A MEZŐKÖVESD KÖZLEMÉNYE:

„Szerződést kötött klubunk a 21 éves grúz Luka Lakvekhelianival és a 26 esztendős orosz Serder Serderovval a mai napon, a játékosok tegnap átestek az orvosi vizsgálaton.

Mindkét labdarúgóval hároméves megállapodást írt alá csapatunk, ennek értelmében a grúz védő és az orosz támadó egyaránt 2023. június 30-áig erősíti a Mezőkövesdet. További hír, hogy Bencze Márk személyében egy 20 esztendős magyar utánpótlás válogatott középpályás igazolt együttesünkhöz, aki korábban egyebek mellett a Vasas Kubala Akadémián és a holland Vitesse utánpótlás csapataiban futballozott, legutóbb pedig Siófokon játszott. Klubunk kétéves megállapodást kötött a labdarúgóval.”

 

A PAKS BEJELENTÉSE:

"Nagy örömmel tájékoztatjuk szurkolóinkat, hogy klubunk a mai napon a DVSC-vel egyéves kölcsönszerződésben állapodott meg Csősz Richárd játékjogát illetően. A 23 éves, debreceni nevelésű, de a Vasas fiatal csapatait is megjárt védekező középpályás 2014-ben került vissza a piros-fehérek U17-es gárdájához, mára már 47 első osztályú, 13 Magyar Kupa és 3 Európa-liga-selejtező mérkőzést abszolvált. A kedd délelőtt megkötött kontraktus végső vásárlási opciót is tartalmaz!

„Nagyon boldog vagyok és örülök, hogy Paksra igazolhattam. Nagy a motivációm is, így minél előbb szeretném beverekedni magam a kezdőcsapatba” - fogalmazott Csősz a papírok szignózását követően. 

„Mindenképpen szerettünk volna még egy védekező középpályást igazolni, Csősz Richárd személyében pedig egy harcos, nagy munkabírású labdarúgó érkezett hozzánk” - így ügyvezetőnk, Haraszti Zsolt. 

Újdonsült középpályásunknak sok sikert és megannyi paksi sikerben gazdag eredményt kívánunk az évadra. Üdv' a magyar csapatban, Ricsi!"


 

A DAC KÖZLEMÉNYE:

„Az új, 2020/21-es idénynek már Németh Krisztián és Dušan Lalatović nélkül vágunk neki.

A 37-szeres magyar válogatott Németh Krisztián idén februárban igazolt a DAC-hoz, a már zajló szezon közben, amelyet rövidesen félbeszakított a koronavírus-járvány. Ezért is mindössze egyetlen bajnoki és egy kupamérkőzésen lépett pályára, összesen 45 percet futballozva. A bajnokság újraindítása előtt sem kedvezett neki a csillagok állása, hiszen júniusban, csak pár nappal a rájátszás kezdete előtt balszerencsés módon eltört egy csont a jobb lábfejében, és azóta harcképtelen volt.

Némónak 2020. július 31-én lejárt a DAC-cal kötött szerződése és a felek nem újították meg azt.

Dušan Lalatović is az idei esztendő elején érkezett Dunaszerdahelyre. A magyar útlevéllel is rendelkező szerb középső védő a téli felkészülést is abszolválta a csapattal és 2021 nyaráig szóló szerződést írt alá. A tavasz folyamán két bajnoki találkozón kapott lehetőséget. Az ő esetében kölcsönös megállapodás született a kontraktusa felbontásáról. Az újvidéki születésű futballista időközben már új klubot is talált magának: néhány napja a Partizan Belgrádhoz írt alá.

Mindkét játékosnak köszönjük a klubért végzett szolgálatait és a pályafutásuk további részére sok sikert kívánunk!”

 

A SEPSI BEJELENTÉSE:

„Visszatért Sepsiszentgyörgyre Bryan Nouvier!

A Sepsi OSK vezetősége megállapodott a korábban, a 2018-2019-es szezonban Sepsiszentgyörgyön már futballozó Bryan Nouvierrel. A 25 éves középpályás, aki legutóbb a lengyel Rakow csapatát erősítette, egy két évre szóló szerződést írt alá a klubunkkal.

Sok sikert kívánunk neki a piros-fehér színekben!”

 

Mint ismert, kölcsönszerződése lejártát követően visszatért a Legia Varsóhoz Nagy Dominik. A magyar válogatott szélső az elmúlt idényt a Panathinaikosznál töltötte, ahol jól játszott, a szurkolók is megkedvelték, ám mégsem marad a görögöknél.

A korábbi hírekkel ellentétben a lengyel klubhoz közeli portál, a legia.net arról számolt be, mégsem a varsóiaknál folytatja karrierjét a 25 éves játékos. Ennek oka, hogy az edzői stáb nem látja helyét a csapatban, mondhatni létszámfelettivé vált, így minden valószínűség szerint még nyáron csapatot vált – addig pedig a Legia tartalékcsapatával edzhet.

Nagy 2017-ben igazolt Varsóba, azóta azonban a Panathinaikosz mellett egy szezont a Ferencvárosnál is töltött kölcsönben. Szerződése 2021 nyaráig szól a lengyel fővárosban, értékét a Transfermarkt 800 ezer euróra becsüli. Korábban az nb1.hu is többször hírt adott arról, hogy elképzelhető, a szélső előbb-utóbb visszatér Magyarországra.

 

Korábban az nb1.hu-n is olvashattak arról, hogy Busai Attila és Völgyi Dániel a svéd harmadosztályú Nyköpings BIS-nél folytatja pályafutását.

A kiesés ellen harcoló klub nagy reményekkel jelentette be a két magyar játékos szerződtetését, akik valódi erősítésnek számítottak volna a csapat életében. Igen ám, csakhogy mintegy egy hét elteltével egyből meghiúsult az átigazolás, a Nyköpings ugyanis közölte: mégsem marad a magyar kettős.

Ennek oka, hogy az egyesülethez két olyan szponzor is érkezett, akiknek vezetői rétegének hongkongi származásuk és kapcsolataik által nem kis közük van fogadási csalásokhoz, bundabotrányokhoz. Amint ezt a vonalat megtudta a Nyköpings, a vezetőség egyből felbontotta a velük kötött megállapodást, egyben Busaiék kontraktusát is, hisz az átigazolásukat az egyik új szponzori cég által kötötték meg.

A két magyar játékost egyébként megtartotta volna a klub, hisz bíztak a korrektségükben és a játéktudásukban, ám a Blikk információi szerint a svéd szövetség nem engedélyezte maradásukat. 

Legfrissebb híreink