Haladás: félbeszakadt a találkozó a súlyosan megsérülő játékos miatt

Azonnal kórházba szállították a szombathelyi labdarúgót.

Forrás: haladas.hu

Szörnyű történés miatt kellett félbeszakítani az osztrák Kapfenberg és a Szombathelyi Haladás találkozóját. A szerb-magyar Vanja Zvekanov az 57. percben olyan súlyos sérülést szenvedett, hogy az 1-1-es állásnál lefújták a mérkőzést. 
ÍME, A SZOMBATHELYIEK BESZÁMOLÓJA:

“A Haladás második nyári felkészülési-mérkőzésén a legutóbbi 16 csapatos osztrák másodosztály 11. helyén végzett KSV Kapfenberg otthonában lépett pályára. Csapatunkhoz kapcsolódó hír, hogy a tavasszal Nyíregyházán kölcsönben futballozó Debreceni Zalán Paksra igazolt.

A vasaiknál próbajátékon szerepelt a Puskás Akadémián nevelkedett Nagy Richárd. Mindkét csapat nagy lendületettel kezdett, keményen,határozottan futballoztak a csapatok. Az osztrákok és a szombathelyiek is többször letámadtak, ám a vendégeket ez nem zavarta, többször is szépen kihozták a labdát a hazai csatárok mellett. Aztán fokozatosan fölénybe kerültek a zöld-fehérek, több veszélyes támadást is vezettek és néhány helyzetet is kidolgoztak. Így cseppet sem volt meglepő, hogy a 36, percben megszerezte a vezetést a Haladás. Simut futott el remekül a hazaiak térfelének bal oldalon, pontosan középre lőtt labdáját Borvető hét méterről laposan a jobb sarokba helyezte (0-1). A félidőből hátralévő időben kiegyenlített játék folyt a pályán.
 szünetben Németh Szabolcs vezetőedző mind a nyolc cseréjét pályára küldte. A  48. percben Borvető megszerezhette volna saját és csapata második találatát, de kecsegtető helyzetből leadott lövését az utolsó pillanatban blokkolta a hazaiak védője – a labda szögletre pattant.

Az 51. percben aztán egy szöglet utáni fejesgóllal egyenlítettek az osztrákok (1-1). Az 57. percben sajnálatos esemény történt. A hazaiak középső védője és a szombathelyiek közelmúltban igazolt szerb-magyar középpályása, Vanja Zvekanov ugrott fel fejelni egy labdáért, egy kicsit ütköztek a levegőben és a Haladás futballistája olyan rosszul ért talajt, hogy már akkor látni lehetett: itt bizony nagy a baj. Zvekanov hangosan üvöltött és a bal bokáját fogta. A középpályáshoz mentőt hívtak, a személyzet infúziót adott és nagy fájdalmai miatt el is altatta a futballistát, majd kórházba szállította. Egyelőre nem tudni a pontos diagnózist, vélhetően Zvekanov bokája, vagy a boka feletti része sérült meg súlyosan – elképzelhető, hogy eltört, de erről pontos diagnózis  csak később várható. A játékvezető mindenesetre a súlyos sérülés miatt az 57. percben félbeszakította a mérkőzést.”.

KSV Kapfenberg–Szombathelyi Haladás 1-1 (0-1). – Az 57. percben félbeszakadt. Kapfenberg, 50 néző, felkészülési labdarúgó-mérkőzés.
Szombathelyi Haladás: Verpecz  – Simut, Hursán, Németh M., Bosnjak – Csernik, Csilus, Doktorics – Horváth R., Sipos Z., Borvető. A szünetben Pálfi, Bolla, Devecseri, Nyíri, Tarján, Zvekanov, Nagy R., Bartusz állt be. Edző: Németh Szabolcs. 
 
Németh Szabolcs: – Küzdelmes, harcias meccs volt, sok párharccal, ütközéssel. Az első félidőben több szép támadást vezettünk, egy ilyen akció után szereztük meg a vezetést is. A második félidőben történt súlyos sérülés valamennyiünket megviselt, Vanjának jobbulást kívánunk és bízunk  abban, hogy mielőbb felépül. 
 

Legfrissebb híreink