Gulácsi vetélytársat kap

U21-es válogatott érkezik.

Forrás: dierotenbullen.com

Kapussal bővült az RB Leipzig kerete, Gulácsi új vetélytársa a spanyol U21-es válogatott Josep Martínez lesz.

A 21 éves hálóőr nyártól fog csatlakozni a Lipcse keretéhez, addig az UD Las Palmas-t erősíti. Kontraktusa 2024-ig szól majd, így évekig nevelkedhet a magyar válogatott kapusa mellett, akinek a szerződése 2023-ban fog majd lejárni. Ez az igazolás annak is a jele lehet, hogy a Lipcse el szeretné adni Gulácsit, amíg még szép összeget tudnak kapni érte.

Élő közvetítés az átigazolásokról - megvan a DEAC új stábja - NB1.hu

 

Martínez a Barcelona akadémiáján tanulta ki a kapus pozíció csínját-bínját, a klub színeiben kétszer szerepelt az Ifjúsági BL-ben. 2017-ben került az UD Las Palmas-hoz, ahol az előző szezonban mutatkozott be a felnőttek között. 2019. októberében hívták be a spanyol U21-es válogatottba, ahol még nem lépett eddig pályára.

Markus Krösche, az RB Leipzig sportigazgatója, így nyilatkozott az új játékosról:

,,Josep Martinez egy nagyon keresett, fiatal és tehetséges kapus Spanyolországból. A stílusa nagyon illik a miénkhez. Még csak 21 éves és ég a tettvágytól és hajlandó tanulni és nagyon jól illeszkedik a keret átlag-életkorához.

 

Az érkezésével több opciók lesz a kapuspozíciót tekintve, nagyon örülünk, hogy 2024 nyaráig aláírt."

 

A Lipcse jelenleg 4 ponttal vezeti a bajnokságot a Bayern München előtt, eddig 40 pontot gyűjtöttek. A következő fordulóban a középmezőnyben tanyázó Frankfurthoz látogatnak Gulácsiék.

Legfrissebb híreink