Góllal, de sérüléssel kezdte az évet Szoboszlai

Csípősérülés miatt csak 12 perc jutott a magyar válogatottnak.

Forrás: redbullsalzburg.at

A RB Salzburg jelenleg Dohában edzőtáborozik, és a csapattal tartott a magyar válogatott Szoboszlai Dominik is, annak ellenére, hogy a szélsőt már számtalanszor boronálták össze külföldi klubbokkal. Lehetett már hallani Bayern München, a Juventus, az Arsenal, a Napoli, a Dortmund vagy a Lazio érdeklődéséről is, de a 19 éves játékos többször is elmondta, hogy ő bizony a legjobb helyen van most, ahol van, és jól érzi magát Salzburgban.

Annak ellenére, hogy Esterházy Mátyás, Szoboszlai menedzsere, illetve a salzburgi klub elöljárója, Harald Lürzer is többször hangoztatta már, hogy a 8-szoros válogatott marad az osztrák klub kötelékében újabb és újabb topklubok érdeklődét hangoztatja jó pár híradás.

Az nb1.hu beszámolt róla korábban, hogy Esterházy szavai gyakorlatilag teljes mértékben megegyeztek Marco Rossi szövetségi kapitány intelmeivel is, aki még az Azerbajdzsán és Wales elleni Eb-selejtezők előtt beszélt arról, hogy a játékosnak és a magyar labdarúgásnak is az lenne a legjobb, ha Szoboszlai még 1 évig Salzburgban maradna – és rendszeresen játszana.

Szoboszlai megsérült - videó - NB1.hu

 

Ami biztos, hogy a Szlovákia ellen első válogatott gólját is megszerző játékos, a téli felkészülést a Salzburggal kezdte meg és utazott el csapatával a katari edzőtáborba, ahol tegnap játszották le első edzőmérkőzésüket a katari Al-Arabi ellen.

A télen több sztárjátékosát is eladó Salzburgban kezdőként lépett pályára Szoboszlai, és lőtte az RB Salzburg első gólját 2020-ban: a mérkőzés 5. percében egy kapusnak hátrapasszolt labdát adott el az Al-Arabi portása, Hee Chan Hwang pedig köszönte szépen és a lövése utáni visszapattanó labdát önzetlenül tálalta a magyar játékosnak, aki ziccerben nem is hibázott.

7 perccel később viszont egy szerelési kísérletbe sérült bele Szoboszlai, szerencsétlenül is ért földet, és csípősérülés miatt le kellett cserélni.

A Salzburg végül magabiztosan, 6-0-ra nyert, kérdéses viszont Szoboszlai szereplése, csapata szombati, Zenit Szentpétervár elleni meccsén. 

Al-Arabi (katari) - RB Salzburg 0:6

A mérkőzés összefoglalója: 

 

 

FRISSÍTÉS:

Hétfő 12.21: Kiderült, mennyit kell kihagynia Szoboszlainak

Sérülés: kiderült, mennyit kell kihagynia Szoboszlainak - NB1.hu

 

Legfrissebb híreink