Gazdag Dániel: van gyenge pontja a Vidinek is - interjú

Elmondta, miért hosszabbította meg a szerződését.

Forrás:

Hogy a Magyar Kupa a szombat esti, Groupama Arénában sorra kerülő fináléja (Budapest Honvéd–MOL Vidi FC) előtt milyen régen szerepelt legutóbb a döntőben a Honvéd, azt jól mutatja, hogy az együttes egyik erőssége, a most 23 esztendős Gazdag Dániel 2009-ben még mindössze 13 éves volt. 
 
„Akkoriban Nyíregyházán, az utánpótlásban fociztam, éppen egy évvel később, 2010-ben kerültem a Honvédhoz. Sajnos arra a döntőre már nem is igazán emlékszem – kezdte az nb1.hu-nak nyilatkozó Gazdag Dániel, aki a kispestieknél, a Magyar Futball Akadémián nevelkedett és napjainkban is a klub kötelékébe tartozik. Éppen ezen a héten írt alá újabb három évre a nyolcadik kupasikerére hajtó Honvédhoz. – A jövőkép, amit felvázoltak nekem a klubvezetők az pozitív, jó klubot fognak felépíteni, én is szeretnék ennek a részese lenni, ezért is hosszabbítottunk. Külön jól esett, hogy úgy érzem, maximálisan bíznak bennem és számítanak rám.”
 

Magyar Kupa: történelmi finálé következik - előzetes - NB1.hu

 

A középpályás tagja volt a 2017-ben bajnoki címet nyerő Honvédnak is, amely éppen az akkortájt Videotonként szereplő Vidit legyőzve nyerte meg a pontversenyt. Érdekesség, hogy a nagy sikert követően mintha átok ülne a kispesti csapaton, hiszen azóta hatból öt bajnokit a Vidi nyert meg.
 
„A bajnokságban sajnos ebben a szezonban sem tudtuk legyőzni a Vidit, de a héten rengeteget gyakoroltunk és videóztunk, van gyenge pontja neki is. Hogy mik ezek, azt most még természetesen nem árulhatom el – folytatta Gazdag Dániel. – A két évvel ezelőtti bajnoki cím után a klubnak, az akadémiának – melyet sokan képviselünk a mostani csapatban is – és persze nekem is sokat jelentene, ha szombaton újra mi győznénk. Azon leszünk, hogy ez sikerüljön.” 
 
A finálét 19.30-tól rendezik.
 
Hatos Szabolcs 
 

Legfrissebb híreink