FTC: Somalia visszatért - részletek

Hivatalos bejelentés.

Forrás: fradi.hu

ÍME A FERENCVÁROS BEJELENTÉSE:

,,Korábbi bajnok és kupagyőztes brazil játékosunk, Somália januártól ismét a Fradit erősíti.

Harmincszoros bajnok labdarúgócsapatunk szerződtette a klub korábbi játékosát, Wergiton de Rosário Calmont, azaz Somáliát! A brazil játékos a negyedik téli szerzeményünk Vécsei Bálint, Szánthó Regő és Gastón Lodico után.

Élő közvetítés az átigazolásokról - Halmosi Novothny, Feczesin és Kaposvár - NB1.hu

 

Somália először 2011-ben érkezett egyesületünkhöz hazájából, a Bangu Atlético Clube csapatától. Első évében kölcsönben szerepelt a Fradiban, majd egy évvel később végleg a mi játékosunk lett. Összesen négy teljes szezont húzott le zöld-fehér szerelésben, a jobbhátvédtől a balszélsőig szinte minden poszton bevethető volt, valamint 21 góllal és 8 assziszttal segítette a csapatot.

Rengeteg gyönyörű találatot szerzett nálunk, ki ne emlékezne a derbin lőtt, ragyogó ballábas bombagóljára, az Eger ellen szerzett hasonlóan szép löketére, vagy a fantasztikus szólógóljára a Szuperkupában? Csapatunkkal bajnokságot, Magyar Kupát és Magyar Szuperkupát nyert.

Távozik a Ferencváros légiósa - NB1.hu

 

Somália remek játékára a Ligue 1-ben, azaz a francia élvonalban is felfigyeltek, így 2015-ben megvásárolta a Toulouse. A franciáknál töltött három szezon során leginkább védekező középpályásként játszott, és alapembere lehetett együttesének. Franciaországban olyan játékosokkal léphetett együtt pályára, mint a Sevilla korábbi, és a Monaco jelenlegi gólvágója, Wissam Ben Yedder, vagy a 64-szeres svéd válogatott Ola Toivonen, illetve az egyik legtehetségesebb francia kapus, Alban Lafont.

A Toulouse-nál is akadtak gyönyörű megmozdulásai, mint példálul a Guingamp ellen lőtt egyenlítő gólja...

Kezdőben kaptak helyet a Fradi új igazolásai - NB1.hu

 

2018-ban Szaúd-Arábiába szerződött a Shababhoz, amellyel tavaly az ötödik helyezést érte el a bajnokságban. Másfél ott töltött év után döntött úgy, hogy visszajön korábbi sikerei helyszínére, a Ferencvároshoz."

Legfrissebb híreink