Fradi-Újpest: Rebrov határozott ígérete a kezdőcsapatról

Tokmac és a lilák afrikai játékosai.

Forrás:


Szombaton jön a Derbi, Magyarország legtöbb nézőt vonzó mérkőzése az FTC és az Újpest között. Számtalan elemző számtalanszor állította már, hogy ennél a párosításnál abszolút nem számít az, hogy hol foglalnak helyet a csapatok a tabellán. 

Ez most pláne így van, hiszen válogatott meccsek miatti szünet után rendezik meg az összecsapást, és Ferencvárosból a játékosok zöme nemzeti válogatottaknál vett részt.

 

„Legfontosabb, hogy valamennyi futballistám egészségesen tért vissza hozzánk. Nehéz hónapokon vagyunk túl és nehéz hónap vár ránk. Fontos volt a regeneráció és az, hogy minden rendben van a csapat körül a rangadót megelőzően.” – válaszolta Szerhij Rebrov, az FTC vezetőedzője az nb1.hu-nak.

 

Ha van csapat, amelyikről elmondható az NB I-ben, hogy képes bárki ellen bárhol győzni és kikapni is, az az Újpest. Mikor ezt felvetettük az ukrán szakembernek, lényeges, hozzáállásbeli- és szakmai tényre hívta fel a figyelmünket:

„Most is, mint mindig, a saját játékunkra kell elsősorban koncentrálnunk. A játékosaim értik, hogy az Újpest ellen nem csak a három pont megszerzése számít. Nem az első alkalommal vezetem majd a Fradit az Újpest ellen. Érkezett gólerős csatár a lila-fehérekhez, de ettől még a játékuk struktúrája nem változott. Egyik legfontosabb ismertetőjele ellenfelünknek az intenzív, erős támadójáték.”

A magyar csapatok közül a Fradi játszotta az elmúlt időszakban a legtöbb, kiemelt tétmeccset, a jövő héten például a CSZKA vendégeként nem akármilyen találkozó vár a zöld-fehérekre az Európa-liga csoportkörében. Ám Rebrov ezzel még nem foglalkozik, sőt határozott ígéretet tett a kezdőcsapatot illetően.

 

„Nehogy azt gondolja bárki is, hogy nem a legerősebb csapatunkkal állunk majd fel az Újpest ellen!”

 

Rebrov azt is elmondta, milyen periódusokban voltak hibák a Ferencváros játékában.

„A szezon elején többször is akadtak problémáink az első félidőkben, melyeket a második játékrészekben kellett kijavítanunk. Ezt a továbbiakban jó lenne elkerülni.”

Tokmac Nguen jó játékkal hamar belopta magát a Fradi-szurkolók szívébe, nyilván tovább nőne a népszerűsége, ha a legnagyobb és legősibb rivális ellen is pazar teljesítménnyel rukkolna elő.

„Jó erőben és formában érzem magam. Már kétszer játszottam az Újpest ellen, tudom, milyen mérkőzésre számíthatok. A meccsek előtt nincsen semmilyen rituálém, nem vagyok babonás, csak arra koncentrálok, hogy minél jobb teljesítménnyel segítsem a csapatomat.”

Tokmac Norvégiából érkezett, elmondása szerint ott nincsenek olyan hangulatú találkozók, mint a Fradi-Újpest.

 

„Norvégiában nincsenek úgy megőrülve az emberek a fociért, mint Magyarországon. A vérmérsékletük is más, így ott nem léptem pályára ennyire kiemelt hangulatú mérkőzéseken. Egyébként jól jött számunkra a szünet, mert eddig az volt, hogy játszottunk, kielemeztük a legutóbbi meccset, majd jött is a következő.”

 

Tokmac, több, válogatottaknál szerepelt társával ellentétben, fel tudott töltődni egy kicsit, és mint mondta, nem gondol arra, hogy tagja lesz a norvég válogatottnak.

„Nem foglalkozom azzal, hogy behívnak, csak arra koncentrálok, hogy minél jobban szerepeljünk a bajnokságban és minél messzebb jussunk Európában.”

Tokmac azt is elmondta, hiába vannak a lila-fehéreknél afrikai játékosok, nem tartja velük a kapcsolatot.


 

Legfrissebb híreink