Fradi-Djurgarden: Rebrov büszekesége, Bergstrand beismerte - REAKCIÓK

Plusz motivációja is volt a Fradinak.

Forrás: Bakonyi Péter/nb1.hu

Mint ismert, a Fradi hazai pályán 2-0-ra verte a svéd Djurgardent, ezzel tovább jutott a Bajnokok Ligájában. Rebrovot büszkeség töltötte el, míg svéd kollégája elismerte, hogy jobbak voltak a ferencvárosiak.

 

 

Így nyilatkoztak az edzők a meccs után:

Szerhij Rebrov (Ferencváros): ,,Mindig nehéz ezen a szinten játszani, főleg olyankor, ha nem játszottál még az ellenfeleddel szemben. Persze, tudtuk, hogy hazája bajnokságát dominálta a Djurgarden, és nagyon alaposan ki is elemeztük a svédeket. Az ellenfél pedig segített a motivációban azzal, hogy azt nyilatkozták: örülnek, hogy a Fradit kapták a sorsolásnál. Ez plusz motiváció volt a fiúknak.

Nem számítottunk a háromvédős rendszerre, az első félidőben inkább a hosszú labdák érvényesültek. Az ellenfél a kezdetektől próbálta óvni az eredményt. A második félidőben kicsit változtattak, próbáltak támadni. Végülis mindegy, milyen rendszerben játszik az ellenfél, ha te vagy a motiváltabb.

Büszke vagyok a játékosokra, és örülök, hogy nagy örömet okoztunk a szurkolóknak. Azt is látni kell, hogy bár domináltunk, a svédek nagyon erősek voltak fizikálisan, ezért nehéz meccs volt a mai. Ma este lehet kicsit ünnepelni, de ez csak az első lépés volt, holnaptól a Celtic elleni összecsapásra kell koncentrálnunk. Az új játékosoknak időt kell adni, hogy megértsék a filozófiánkat, a struktúrát. Isael esetében is ez volt, az első néhány hónapban rá kellett éreznie erre. Időt kell tehát adni mindig az újaknak.

Jól felkészültünk az ellenfélből, és megtaláltuk az egyensúlyt a védelem és a támadás között. Labdavesztés után rögtön odaértünk, tudtunk dominálni. Még egyszer mondom: plusz motiváció volt, hogy az ellenfél örült a sorsolásnak.

Erősek leszünk, egy meccsen minden megtörténhet, rajtunk nem lesz nyomás, nem szabad félnünk.

Megérdemeltük, hogy ott legyünk a BL-ben, ezért magabiztosnak kell lennünk. Hasonlóan kell felfognunk ezt a meccset, mint a Dinamo elleni idegenbeli meccset, amikor mentálisan 100 %-osan koncentráltunk. Nagyon komolyan fel fogunk készülni belőlük."

Kim Bergstrand (Djurgarden): ,,Nem lepődtünk meg, a Ferencváros egy nagyon jó csapat. A meccs elején sokat volt a labda a Fradinál, ügyesek voltak. Gratulálok a Ferencvárosnak a győzelemhez, nagyon jól játszottak. Problémánk volt a Fradi gyors játékosaival, nem tudtunk velük mit kezdeni."

Legfrissebb híreink