Fiatal magyar tehetséget igazolt a ZTE, 3 távozó a Kisvárdánál

Eldőlt a kecskeméti csapatkapitány sorsa, bejelentette új védőjét a Kövesd.

Forrás: ztefc.hu

A ZTE bejelentése:

"Újabb utánpótlás-válogatott játékos érkezett

Klausz Milán Zalaegerszegen folytatja pályafutását

A ZTE FC továbbra is igyekszik hazánk legnagyobb tehetségeit felkutatni, így büszkeség számunkra, hogy egy újabb jó képességű, gólerős támadót sikerült Zalaegerszegre csábítanunk. Az U17-es válogatott alapembere Győrből teszi át a székhelyét Zalaegerszegre. A 2005-ös születésű középcsatár fiatal kora ellenére, már hat alkalommal pályára léphetett az ETO felnőtt csapatában és ezeken a találkozókon két alkalommal eredményes is volt.

A remek testfelépítésű játékos hosszú távú szerződést írt alá együttesünkkel. A tehetséges labdarúgó érkezéséről Dragóner Attilát kérdeztük.

 - Csupa nagybetűvel mondanám, hogy ő a jövő – kezdte nyilatkozatát sportigazgatónk. Benne láttuk a legnagyobb potenciált ebben a korosztályban. Egy gyors és erős játékos, aki hosszú távon betöltheti ezt a pozíciót a klubnál. Minél hamarabb szeretnénk beépíteni őt az első csapatba és fontos szerepet szánni neki."

A Kisvárda közleménye:

"Három, lejáró szerződésű játékos köszönt el a klubtól: a felkészülést csapatunkkal kezdő Claudiu Bumba , Herdi Prenga és Lazar Csirkovics is távozik Kisvárdától.

„Mindhárom játékosunkat szerettük volna megtartani, kaptak is tőlünk ajánlatot, a korábbinál lényegesen kedvezőbb feltételekkel, amit azonban nem fogadtak el, mi pedig ennél messzebbre nem tudtunk menni. Azon dolgozunk, hogy hamarosan megfelelő helyettesekkel tudjuk pótolni őket” – számolt be a fejleményekről Révész Attila sportigazgató.

A hármak közül a román Claudiu Bumba töltötte a legtöbb időt Kisvárdán: 2019-ben érkezett, 84 bajnokin 6354 percet töltött a pályán, 18 gólt szerzett és 17 gólpasszt adott.

A két belső védő, Lazar Csirkovics és Herdi Prenga gyakorlatilag egyszerre, 2021 telén érkeztek, ők másfél évig voltak csapatunk játékosai. A szerb Csirkovics 43 bajnokin jutott lehetőséghez 3947 percet a pályán töltve, két gólt szerzett és hét sárga lapot kapott. Az albán-horvát Prenga 37 bajnokin 3229 percet játszott, egy gólja mellett kilenc sárga lapot gyűjtött be, egyszer volt kiállítva."

A Kecskemét híre:

"Két régi motorossal, Grünvald Attilával és Vágó Leventével is megállapodott klubunk a folytatásról, így balhátvédünk és csapatkapitányunk is marad.

Vágó Levente már az NB III-ban is csapatkapitánya volt a KTE-nek, a 29 esztendős középpályás 2019 nyarán csatlakozott a klubhoz. Azóta 82 bajnoki mérkőzésen 9 gólt szerzett, minden tétmeccset figyelembe véve pedig 85 alkalommal lépett pályára lila-fehérben. Kapitányunk debütálhat az NB I-ben, így természetesen izgatottan várja a kezdést.

– Számomra egyértelmű volt, hogyha rajtam múlik, akkor maradni szeretnék klubnál. Számítanak rám, így hatalmas előrelépés lehet ez a szezon számomra. Már az NB III-ban is az volt annak idején az elképzelés, hogy hosszabb távon egy stabil, NBII-es élcsapat épüljön Kecskeméten. Ez olyannyira összejött, hogy hamarabb sikerült feljutnunk az NB I-be, mint azt gondoltuk volna. Számomra ez hatalmas öröm, hiszen így több évem lehet nekem is a legmagasabb szinten. Szeretnék minél többet játszani, de természetesen a bennmaradás a legfontosabb számunkra – mondta Vágó Levente.

Grünvald Attila szintén 2019 nyarán érkezett Kecskemétre, előtte csak Szegeden futballozott, így a 30 esztendős balhátvéd sosem volt vándormadár. Játékosunk 83 bajnokin 3-szor volt eredményes eddig, mindent figyelembe véve 90 tétmeccset játszott már Kecskeméten. Vágóhoz hasonlóan az NB III-ból juthat el az NB I-be, ahol a bemutatkozásra hajt, ehhez egy különleges plusz motiváció is adott számára.

– Megtiszteltetés, hogy tagja lehetek az NB I-es gárdának is, ugyanis egy régi álom számomra, hogy eljussak az élvonalba, ez most szerencsére összejött. Van egy nagyon régi kis kihívás köztünk egy korábbi csapattársammal, Vida Gergellyel, aki jó pár évvel ezelőtt nyolc percet kapott az NB I-ben. Akkor megfogadtam, hogy mindenképpen lepipálom. Jó plusz motiváció volt ez számomra az évek során, és erre most minden esélyem meg is van, amit meg akarok ragadni. Nem a kilenc perc az álmom természetesen, hanem annál sokkal több. Szeretném minél több mérkőzésen segíteni a csapatot, hogy közösen elérjük a célunkat, illetve minél jobb helyezést érjünk el – mondta Grünvald Attila."

A Mezőkövesd beszámolója:

"Bobál Dávid személyében egy rutinos belső védőt igazolt klubunk.

A 26 esztendős, korábbi utánpótlás válogatott játékos Salgótarjánban, majd a Vasas csapataiban nevelkedett, ahonnan 2010-ben a Budapest Honvédhoz igazolt. A korosztályos együttesek után a felnőtt csapatban 2014. május 31-én debütált, amikor is a fővárosi gárda 2-0-s győzelmet aratott a DVSC-TEVA vendégeként az OTP Bank Ligában. Ugyanebben az évben a harmadosztályban szereplő második csapatban 25 meccsen kapott lehetőséget és 4 gólt szerzett. 

Ezt követően 2014 szeptemberétől egy évig a Soproni VSE gárdájában futballozott, ahol a Merkantil Bank Ligában 24 meccsen szerepelt. Ezután visszakerült a fővárosi klubhoz, melyet egészen 2018 nyaráig erősített. A 2015-2016-os szezonban alapembere volt kispesti csapatnak, 31 bajnoki meccsen lépett pályára és 2 gólt szerzett. A 2016-2017-es évben bajnoki aranyérmes lett a Honvéd csapatával és alaposan kivette a részét a sikerből, 24 bajnoki meccsen játszott, 22 alkalommal kezdőként és 2 gólt lőtt. Egy évvel később 22 bajnoki találkozón ugyancsak kétszer volt eredményes. 

2018 nyarán a cseh Dukla Prágához igazolt, ahol fél évet játszott, majd 2019 februárjában a Paksi FC szerződtette. A Tolna megyei együttesben 5 bajnoki összecsapáson kapott lehetőséget. A 2019-2020-as szezontól 3 éven keresztül Zalaegerszegen futballozott. Az első évben 25 bajnoki meccsen 1 gólt szerzett, a következő idényben 32 első osztályú mérkőzésen játszott, emellett 4 MOL Magyar Kupa meccsen 3 gólt lőtt. Az előző szezonban 9 élvonalbeli mérkőzésen szerepelt.

Bobál Dávid az U16-os korosztálytól kezdve 5 éven keresztül tagja volt a magyar utánpótlás válogatottaknak, a transfermarkt.com adatai szerint 21 válogatott mérkőzésen 1 gólt lőtt.

Legfrissebb híreink