Európa-liga: másodosztályú csapat verte ki a Vidit

Érezték a veszélyt a fehérvári drukkerek.

Forrás: MOL Fehérvár FC

Európa-liga, selejtező, 2. forduló, visszavágó:
FC Vaduz-Fehérvár FC 2-0 (0-0, 1-0, 2-0) - hosszabbítás után 
Vaduz, 1253 néző, v:
Lukjancukas (litván)
gólszerzők: Gajic (60.), Coulibaly (100.)
sárga lap: Antoniazzi (45+1., 107.), Gajic (77.), Sutter (92.), Schwitzer (104.), illetve Fiola (21.), Nikolov (28.), Futács (98.), Kovácsik (103.), Hodzic (109.)
kiállítva: Antoniazzi (107.)

FC Vaduz: Büchel - Sülüngöz, Schmid, Göppel - Dorn, Gajic, Wieser (Prokopic, 82.), Antoniazzi - Schwizer (Hofer, 115.), Cicek (Coulibaly, 72.) - Sutter (Frick, 115.)
Fehérvár FC: Kovácsik - Fiola (Petrjak, a szünetben), Juhász, Elek, Stopira - Pátkai, Nikolov, Huszti (Hodzic, 103.) - Nego, Scepovic (Futács, 83.), Milanov (Kovács I., 64.)

 

Juhász Rolandnak az érzelemdús nyilatkozatával zárult a felek közötti első csata, melyben a csapatkapitány felhívta az elégedetlenségüknek hangot adó drukkerek figyelmét arra a tényre, hogy a párviadal nem 90 percig tart, mint egy megszokott bajnoki találkozó, hanem 180 percig. A szurkolónak viszont minden 90 perc az „év eseménye”, így nyugodtan kijelenthető, azért fütyültek, mert féltették a csapatot attól, hogy a visszavágón kevés lesz majd az első találkozón, a kedvencektől bemutatott teljesítmény.

A mai meccsre egyébként mintegy 100 fehérvári drukker utazott el, jelezve, hogy tudják, a támogatásukra is szükség van.

 

 

Juhász egyébként megint a Vidi egyik legmotiváltabb és legjobb teljesítményt nyújtó játékosa volt, az inkább küzdelmet hozó első játékrész után az övé volt az addigi legnagyobb lehetőség, amikor az 57. percben, Huszti bal oldali szöglete után, 6 méterről a jobb felső sarok mellé fejelt. Az első játékrészben, védelmi hiba miatt, Scsepovics szerezhetett volna gólt, de a hazai kapus megoldotta a feladatát.

 

Aztán a 60 és a 61. percben jött a hidegzuhany: előbb a Vidi egyik alapból legjobbja, Nego feleslegesen szabálytalankodott a tizenhatoson belül, a 11-est a sértett, Gajics helyezte higgadtan a kapu közepébe, a balra elvetődött Kovácsikot becsapva.

 

A Vidi a 78. percben találta el először a kaput, Juhász fejelte le a labdát Eleknek, akinek 5 méteres lövését hárította a kapus.

A rendes játékidő végén nyomott a Vidi, de az eredmény már nem változott, jöhetett a hosszabbítás – és ez megint nem tetszett a híveknek.

 

Az meg pláne nem, amikor Coulibaly jobbösszekötő helyén vezette a labdát, majd 14 méterről kilőtte a bal  alsó sarkot. Ami a rövid sarok, a régi mondás szerint oda meg nem kaphat kapus gólt.

 

2-0 lett így a hazaiaknak, akik így továbbjutásra álltak. Viszont a Antoniazzi a 107. percben megkapta a második sárga lapját – ez is jogos ítélet volt -, így nagy esélyt kaptak a fehérváriak a továbbjutás kiharcolására. Futács szinte egyből ziccerbe került, de nem lett gól belőle, a kontrából a második gól szerzője is hibázott. Kovácsnak és Nikolovnak is ziccerre volt, Eleknek egyszer mellé fejelt, azaz, folyamatosan nyomott a Vidi és újabb és újabb lehetőségei voltak.

Ám a fehérváriak nem találtak be a kapuba, így óriási meglepetésre a svájci másodosztályban szereplő gárda jutott tovább.

Legfrissebb híreink