Európa-liga: így edzett a Fradi és az Espanyol - képek

Lesznek hiányzók mindkét oldalon.

Forrás:

Megtartotta az Espanyol elleni meccs előtti sajtótájékoztatóját a Ferencváros, ami után edzésre került sor tegnap a Népligetben. Szerhij Rebrov a következőket mondta:

,,Bár több hiányzónk is van, biztos vagyok benne, hogy aki játszik majd, teljes mértékben tudja, mennyire fontos lesz a csütörtöki összecsapás. Igaz, nem lőttünk idáig sok gólt az Európa Ligában, de sok lehetőséget alakítottunk ki az ellenfelekkel szemben. Az Európa Liga egy más szint, itt sokkal jobban kell koncentrálni. A futballt persze élvezni is kell, ez a játék lényege, valamint az, hogy szórakoztasd a szurkolókat. Magas színvonalú mérkőzést játszhatunk teltház előtt, ezért a csapat ismét a maximumot fogja nyújtani 100 százalékos koncentráltsággal."

Rebrov nem számít könnyű meccsre, de támadó felfogásban lépnek majd pályára:

,,Szükségünk van a pontokra, egy pont nem biztos, hogy elég most nekünk, ezért persze, támadnunk kell. De azt is értenie kell mindenkinek, hogy az Európa Liga nagyon magas szint. A Fradi 15 éve nem járt itt, tehát tisztában vagyunk vele, hogy mindenki gólokat akar tőlünk látni, azonban az ellenfél erejét is muszáj, hogy tiszteljük. Ezzel együtt, ahogy eddig, úgy most is a maximumot fogjuk nyújtani, ennek volt az is köszönhető, hogy négy forduló után még a továbbjutásról beszélgethetünk."

Az új vezetőedző, Pablo Machín érkezésével más lett az Espanyol játéka, így zárta gondolatait az ukrán edző:

,,Változott az Espanyol játéka. Az a céljuk, hogy bennmaradjanak a spanyol élvonalban, ezért biztos, hogy rotál majd a spanyolok trénere. Azt azonban sosem tudhatod, hogy melyik játékos a motiváltabb: az, aki az első csapat tagja, vagy az, aki kevesebb lehetőséget kap, és be akarja verekedni magát az együttesbe, hogy a La Ligában szerepelhessen."

Pablo Machin vezetőedző olyan fiataloknak is lehetőséget ad csütörtökön a Ferencváros vendégeként, akik eddig kevesebbet játszottak, ennek ellenére csapata, az Espanyol győzni szeretne a labdarúgó Európa-liga ötödik fordulójában.ű

"Az igazi célt teljesítettük, így természetesen fontosabb, hogy vasárnap az Osasuna elleni bajnoki mérkőzésen győzzünk. De a presztízs és a pénzdíj miatt itt is nyerni szeretnénk. Jó lenne minél hamarabb megszerezni az első helyet a csoportban, mert akkor utána csak a bajnokságra koncentrálhatnánk, ráadásul könnyebb ellenfelet kaphatunk a tavaszi folytatásra" - mondta a szerdai sajtótájékoztatón az október 7-én kinevezett tréner, aki szerint az is fontos, hogy megnézhet olyan játékosokat, akik kevesebb lehetőséget kaptak. Így például a fiatal tehetséget, Pol Lozanót, aki már két hete, a Ludogorec ellen is szerephez jutott.


    
A szakember hangsúlyozta, sok esetben nem is pihentetésről van szó, ugyanis rengeteg sérülés sújtja csapatát. Példaként említette, hogy Matias Vargas nem is tarthatott az együttessel, de a védő Fernando Calero játéka sem biztos, hiába utazott a csapattal Budapestre.


    
"A továbbjutás nem jelenti, hogy ne akarnánk nyerni és első helyen végezni a csoportban" - jelentette ki Machin, aki szerint a rotálás azért is hasznos, mert így frissen tudja tartani a játékosokat. A spanyol bajnokságban a 19., kieső helyen álló gárda trénere azt sem zárta ki, hogy kapusposzton Diego Lopez helyett kipróbálja Andrés Prietót.

Képek: RCD Espanyol de Barcelona/Facebook

Legfrissebb híreink