Európa-liga: Herczeg Andrásnak a szocreál árnyékában is igaza lett

Nem a legkönnyebben, de a jobbik csapat jutott tovább.

Forrás: Kukësi/Facebook

Európa-liga, 1. selejtezőkör, visszavágó 
FK Kukësi - DVSC 1-1 (1-0) 
Elbasan Aréna, 1000 néző. Vezette:
Todorov (Dojnov, Aranaszov – bolgárok) 
Kukësi: Frasheri – Kitanovski, Cuculi, Teqja, Rumbullaku - Limaj (Musta 73.), Ethemi (Cyrbja 84.), Mussoli, Rroca - Shkurtaj (Lulaj 61.), Rama 
DVSC: Nagy S. - Kusnyír, Szatmári, Pávkovics, Ferenczi - Tőzsér - Szécsi, Haris (Damásdi 90.), Varga, Trujic (Csősz 83.) - Zsóri (Garba 66.) 
Gól: 1-0 Ethemi (17.), 1-1 Szatmári (58.) 
Sárga lap: Tequja (19.), Shkurtaj (31.), Kitanovski (41.), Tőzsér (45.)

TOVÁBBJUTOTT A DVSC 4-1-ES ÖSSZESÍTÉSSEL

 

 

„Elkényelmesedésről szó sem lehet, hiszen az már az első meccsen is kiderült, jó csapat a Kukësi”

 

Az idézet Herczeg Andrástól, a Loki mesterétől származik, aki a 3-0-s hazai siker után sem győzte hangsúlyozni a mérkőzés előtti sajtótájékoztatón is, hogy hiába tűnik könnyűnek a Loki helyzete, nem az, mert az albánok az első meccsen is bizonyították, tudnak veszélyesek lenni.

Ennek szellemében kezdték is el a mérkőzést a hazaiak, próbáltak dominálni, de a debreceniek nem voltak megijedve. Mégis viszonylag korán, már a 17. percben megszerezték a vezetést az albánok, miután Ethemi, 8 méterről, bal belsővel a jobb felsőbe lőtt (1-0).

 

De a Loki hátrányban sem ijedt meg (összesítve ekkor 3-1 volt a magyaroknak), amit jelzett, hogy Tőzsér szabadrúgásból tüzelt életveszélyesen, de sajnos csak a lécre…

Fordulásig itt és ott is volt egy-két lehetőség, majd a szünet után 13. perccel elkönyvelhettük a Loki egyenlítő gólját, az üresen hagyott Szatmári érdekes körülmények között talált a kapuba (1-1).

 

A hajrára úgy fordultak rá a felek, hogy Nagy Sándornak két bravúrt is be kellett mutatnia. Végéig maradt a küzdelem, újabb gól már nem volt. A két meccs alapján megérdemelten jutott tovább a Debrecen (még ha többször volt nehéz periódusa a 180 perc alatt, akkor is) a régi vágásúak idejét megidéző környezetben.

 

Legfrissebb híreink