Európa-liga: hatalmas pénzt kaszálhat az FTC

Újabb összevetésben lehetnek elsők.

Forrás: Farkas Zsolt/nb1.hu

Sokáig emlékezetes mondatok voltak azok, amikor Kubatov Gábor, az FTC elnöke és a vezérigazgató, Orosz Pál múlt hét csütörtökön a klub sajtótájékoztatóján elmondták, azzal, hogy az FTC hazai pályán az utolsó percben gólt kapott a legutóbbi Európa-liga csoportmeccsen, nagyjából 125 millió forintot veszített a klub.

Mint ismeretes, annak a találatnak köszönhetően a zöld-fehérek „csak” 2-2- játszottak a barcelonai csapattal, aminek köszönhetően csütörtök este, a Ludogorec elleni mérkőzésen, mindenképpen győzniük kell ahhoz, hogy továbbjuthassanak a csoportjukból.

Fradi-Ludogorec: Istennyila után jött a föld-levegő rakéta is - NB1.hu

 

Már az is bravúr egyébként, hogy a zöld-fehérek idáig eljutottak, de ha már kivételes lehetőség kapujába érkeztek és a saját kezükben a sorsuk, akkor a szakmai lehetőségek mellett érdemes annak is utánajárni, mennyi pénzt nyerhet még a Fradi az eddigiek mellé.

Ha az FTC győz csütörtökön, akkor 570 ezer euróval lesz gazdagabb, ami durván 189 millió forint. Ha a sikerrel a második helyen továbbjut Szerhij Rebrov csapata, akkor további 500 ezer eurót kap az UEFA-tól, ami további 165 millió forintot jelent. Ez összesen 570 ezer eurót, azaz 354 millió forintot jelent.

Ez már így sem kevés összeg, de ugye arról sem szabad megfeledkezni, hogy a BL-selejtezőből jutott el idáig a Ferencváros. Eddig nagyjából 1.7 milliárdot keresett a magyar bajnok, a két nap múlva esedékes siker azt jelentené, hogy több, mint 2 milliárd forinttal lenne még gazdagabb.

Az FTC és a Ludogorec jó ismerőse egymásnak. A csoportkörben a bolgárok nyertek 3-0-ra a Groupama Arénában, viszont a BL-selejtezőkörében 3-2-re nyert a magyar csapat idegenben. Igaz, a bolgár csapatnak akkor a szakmai stábja és a játékoskerete sem volt még ennyire erős.

Ha a Ferencváros nyer és továbbjut, akkor az első magyar csapat lenne, amelyik túlél egy csoportkört az európai porondon és eljut a tavaszi küzdelmekig.

Legfrissebb híreink