Európa-liga: Gróf utódja villogott, Supkáénak sárgát villantottak

N'Gog lábaiban ott volt az újabb győzelem lehetősége.

Forrás: Budapest Honvéd/Facebook

Európa-liga selejtező, 1. forduló, visszavágó:
Zalgiris Vilnius (litván)-Budapest Honvéd 1-1 (1-0)
Vilnius, v.:
Saggi (norvég)
gólszerzők: Antal (18.), illetve Kamber (62.)
sárga lap: Pérez (10.), Baravykas (61.), illetve Kukoc (20.), Kálnoki-Kis (49.), Gazdag (73.)
továbbjutott: a Budapest Honvéd 4-2-es összesítéssel.
Zalgiris: Berkovec - Mikoliunas, Bolha, Tomic (Vareika, 66.), Slijngard - Pérez, Vorobjovas - Baravykas (Simkus, 89.), T. Kis, Morer - Antal
Budapest Honvéd: Lefkovits - Kálnoki-Kis (Uzoma, 57.), Batik, Kamber, Lovric, Kukoc - Gazdag, Kesztyűs (Hegedűs, 78.), Banó-Szabó - N'Gog, Moutari (Kulacs, 70.)

 

Nyert a Honvéd az első mérkőzésen 3-1-re a Vilnius ellen izgalmas, hajtós meccsen, és bár a sikernek nagyon örültek Kispesten, ettől még a csapat nem utazhatott el a visszavágóra úgy, hogy azt gondolhatták a tagjai, hogy már zsebben a továbbjutás. Mert az odavágón kapott gól és Gazdag Dániel kihagyott 11-ese miatt nem lett lezárva a párharc az Illovszky Rudolf Stadionban.

 

És éppen ezért az, amiről már az első találkozó előtt is beszéltek, azaz, hogy a litván bajnokság tart, így a Vilnius formában és lendületben van, kicsit előrébb került a párharcot akár eldönthető tényezőket tartalmazó listán.

 

Mindezek ellenére kispesti helyzettel indult a meccs, de N’Gog 5 méterről mellé trafált az 5. percben, majd a 18. percben Kis jobb oldali beadása után Antal 10 méterről helyezett a kapuba (1-0), vagyis, a hazaiak már csak 3-2-es hátrányban voltak az összesítésben.

 

A félidő derekán, a talján erényeket csillogtató kispesti vezetőedző, Giuseppe Sannino kapott sárga lapot, majd pár pillanattal a figyelmeztetést követően N’Gog megint 5 méterről hibázott.

Derekas küzdelem folyt a pályán, fordulás után Lefkovics mutatott be 2 bravúrt rövid idő alatt, majd a 62. percben nagyon fontos gólt szerzett a Honvéd, amikor Kukoc beadása után a csapatkapitány Kamber 6 méterről a kapuba fejelt a hazai kapus segedelmével (1-1)

 

Kesztyűs a hajrára fordulva ziccerből lőtt 10-ről, Berkovec most résen volt. Több gól már nem volt.

 

A meccs (egyik) legjobbja a Gróf Dávid pótlására szerződtetett Lefkovics Robi volt, akinek bőven kellettek a védései, kifutásai, indítása, egyebek ahhoz, hogy a kispestiek teljesen megérdemelt továbbjutást ünnepelhessenek. A kispestiek a következő fordulóban a román Universitatea Craiova csapatával találkoznak.

 

Legfrissebb híreink