Európa-liga: Dombi Tibiék sem segítettek a Lokinak a Torino ellen

Le a kalappal a hajdúsági szurkolók előtt!

Forrás: dvsc.hu

 

Torino-DVSC 3-0 (2-0)

gól: Belotti (20. 11-esből), Ansaldi (42.)

Giuseppe Moccagatta Stadion, 4376 néző. Vezette: Maae (Dahl, Skytte – dánok) 
Torino: Sirigu – Izzo, Nkoulou, Silva Nascimento – De Silvestri, Baselli, Meite, Analdi – Falqué (75. Lukics), Belotti, Berenguer Ramiro (Zaza 80.) 
DVSC: Nagy S. – Kinyik (Kusnyír 74.), Szatmári, Pávkovics, Ferenczi – Varga K. (Pintér 85.), Haris, Tőzsér, Szécsi - Zsóri (Garba 46.), Trujics 
Gól: 1-0 Belotti (11-esből, 20.), 2-0 Ansaldi (42.), 3-0 Zaza (92.)
Sárga lap: Varga K. (28.), Pávkovics (53.)

 

Nem lesz könnyű menet...

 

 

A fenti állítás egyrészt érvényes volt a Torino-DVSC Európa-liga második selejtezőkörös odavágót megelőzően, valamint azt követően is. Történetesen ugyanis a második számú európai kupasorozatba mindössze a Milan kizárása után "beugró" hazaiak (pontosabban dehogy hazaiak, hisz a mérkőzést a Torinótól 90 kilométerre lévő Alessandriában kellett lejátszani, hisz a Stadio Comunale di Torinót már korábban kiadták erre a napra más célokra, mondván, úgysem lesz semmilyen találkozó - hát lett...) 3-0-ra verték a hajdúságiakat, akiknek a klub alkalmazásában álló legendák, Dombi Tibor, Kerekes Zsombor és Igor Bogdanovics is a helyszínről szorított. Sőt, még a magyar válogatott szövetségi kapitánya, Marco Rossi is a nézőtéren foglalt helyet.

Sajnos eredménytelenül. Történetesen ugyanis kiütközött, hogy az Andrea Belottival rohamozó hazaiak (a szintén elég ismert Simone Zaza mindössze csereként lépett pályára) jobb játékerőt képviselnek a Lokinál. Már az első perctől kezdve keményen odatették magukat, a 20. percben pedig az elég peches napot kifogó Nagy Sándor kapus buktatását követően a sértett Belotti büntetőből szerezte meg a vezetést. S noha a félidő végére kissé magára talált Herczeg András legénysége, helyzetig is eljutott, Ansaldi nullszögből leadott lövéssel (Nagy elnézte a próbálkozást, talán beadást várt) duplázta meg az előnyt.

 

A második félidő elején leült a játék, a kicsivel több, mint 4000 néző a 65. perctől láthatott ismét magasabb fokozatú focit. Ekkor Varga Kevin, valamint a túloldalon Berengúer járt közel a gólhoz, majd beállása után Zaza fejese emelte a magyar pulzusszámot. A 2-0-s eredmény és a második félidő visszavett képének tükrében is igen fájdalmas, hogy a lefújást megelőzően, a 93. percben Zaza már nem tévedett, négy méterről bólintott Nagy kapujába, így gyakorlatilag kijelenthető, hogy eldőlt a párharc. 

 

 

Egy viszont bizonyos: a fiatal, szimpatikus debreceniek egy pillanatra sem lehetnek sem csalódottak, sem elégedetlenek, hisz tökéletesen lehet tanulni a Serie A egyik élcsapata ellen. A helytállás, a küzdés pedig példaértékű.

Azt pedig külön hozzá kell tennünk: amit a kiutazó, csapatukra büszke hajdúsági szurkolók műveltek, azaz az élő közvetítésben is többször hallható, Lokit buzdító rigmusokat énekelték... az talán mindennél többet ér!

 

Folytatás augusztus 1-jén a Nagyerdei Stadionban - minden bizonnyal remek hangulatban, futballünnepre készülve.

Legfrissebb híreink