Érdekes részletek derültek ki Nagy Dominik jövőjéről

Az egekig magasztalják a szélsőt.

Forrás:

A válogatottnál is számításba vehető, külföldön játszó honfitársainkról kevés pozitív hír érkezett mostanság. Ahogy az nb1.hu beszámolt róla, Willi Orbán továbbra sem bevethető, Nagy Ádám is sérülés után lábadozik, Kádár Tamást épp most száműzték az "ifihez" Kijevben, és Dzsudzsák Balázstól is elköszönt már arab klubja, és egyelőre nem tudni, hol folytatja a válogatott csúcstartó. És igaz, hogy a Bulgária elleni Eb-pótselejtezőt csak 7 hét múlva rendezik, nyugtalanító lehet, hogy a válogatottnál szereplő játékosok közül örömteli hírek egyelőre csak Athénból érkeznek.

Nagy Dominiknak viszont úgy fest, egyelőre nagyon bejött a klub- és országváltás, hiszen eddig mind a négy bajnoki meccsén játszott idén a Panathianikosz színeiben (az első kettőn csereként, majd a következő kettőn már kezdőként), és igencsak jó teljesítményére a görög sajtó is felfigyelt, csapata vezetőedzője, Georgiosz Donisz pedig felettébb elégedett új igazolásával.

A 20-szoros görög bajnok 100 százalékos a bajnokságban Nagy érkezése óta és közelít a dobogóhoz a tabellán. Bár a 17 pont előnnyel az élen álló, ősi rivális Olympiakosz Pireusz befogása lehetetlennek tűnő feladat, sőt a második PAOK is szépen elhúzott (velük szemben 15 pont a hátránya a Panathinaikosznak), a dobogót még megcsíphetik az athéni zöldek, és az AEK Athénnal lehetnek nagy harcban a harmadik helyért. A görög bajnokság egy alapszakaszból, (amiből négy forduló van hátra) és egy rájátszásból áll. Az első hat csapat a bajnoki címért, a "hátsó" nyolc a kiesés elkerüléséért küzdhet.

Mivel a görög élvonalban, a Szuperligában idén trófeát nem remélhet Nagy Dominik csapata, a Pana számára hatványozottan fontos lett a kupa, ahol szerda este játszott a magyar szélső csapata a PAOK ellen a negyeddöntőben.Azzal a PAOK-kal, akivel pár napja a bajnokságban is találkoztak és nyertek 2-0-ra Nagy Dominik remek játékának is köszönhetően. A szaloniki csapatot tehát fűthette a visszavágás vágya, nem mellékesen a sorozat címvédője is a PAOK, így nem ígérkezett könnyű mérkőzés az idegenbe látogató magyar szélsőre, aki a kispadon kezdett, így csak külső szemlélője volt, hogy a hazai csapat Vieirinha tizenegyesből szerzett góljával, fél óra elteltével megszerzi a vezetést (1-0). A szünetig nem is változott az állás, majd a második félidő elején Nagy is pályára lépett, az 54. percben a görög Chatzigiovannist váltotta. A 72. minutumban megduplázta előnyét a fekete-fehér egylet, és Varela fejesgóljával ki is alakult a végeredmény (2-0). A Panathinaikosznak hazai pályán, egy hét múlva kínálkozik esélye, hogy ledolgozza kétgólos hátrányát, és az elődöntőbe jusson a kupában.

A trifilara.gr mindeközben arról számol be a magyar játékos kapcsán, hogy Nagy pár hét alatt meggyőzte a Panata szakmai stábját, és biztos, hogy a görög egylet élne a vételi opciójával. A Trifilara információi szerint a Legia Warszawa először úgy szerette volna kölcsönadni játékosát, hogy 1.5 millió euró körüli összeget rögzítettek volna a szerződésben. Ezt az összeget azonban a Pana igazgatójának, Xavi Rocának sikerült lefaragnia, így végül a kölcsönszerződés mellett 700 ezer eurós vételárban állapodtak meg, illetve az egyezség további két bónuszt is tartalmaz, 100-100 ezer euró értékben.

A cikk szerint a Panának május 31-ig van lehetősége élni opciós jogával, és ha ezt megteszi, életbe lép a 10-szeres magyar válogatott és a klub között már megkötött külön megállapodás is, melynek értelmében Nagy athéni szerződése 2023-ig meghosszabbodik, a fizetése pedig elérheti az évi 300 ezer eurót is.

Görög Kupa, negyeddöntő:
PAOK F.C - Panathinaikosz FC 2-0 (1-0)

Legfrissebb híreink