Elődöntőben a DAC a Szlovák Kupában - REAKCIÓK, VIDEÓ

A bemelegítésnél megsérült a magyar válogatott.

Forrás: dac1904.sk

A szlovák kupasorozatban a legjobb négy közé juásról döntő meccsen a Dunaszerdahely, az egyetlen állva maradt másodosztályú csapatot, az FK Popradot fogadta szerda este a MOL Arénában. 

Volt miért visszavágnia a csallóközi egyletnek, hiszen három éve, hazai pályán a Poprad egyszer már kiejtette a sárga-kékeket a kupából.

Helder Cristovao, a Dunaszerdahely vezetőedzője ennek tudatában semmit sem bízott a véletlenre, és a lehető legerősebb összeállításban küldte pályára csapatát. Vida Máté és Kalmár Zsolt is a kezdőben kapott helyett, de a DAC-csapatkapitánya már a bemelegítés során megsérült, így helyére Schäfer András került a kezdőbe.

A sérülések a meccs elején is folytatódtak a hazai csapatnál, a 9. percben Simic és kénytelen volt cserét kérni, a horvát játékost Kruzliak váltotta a mérkőzés elején. 

A hazaiak a kényszerű változtatásoktól függetlenül, már a mérkőzés elejétől irányították a kupatalálkozót, Divkovic pedig már az 5. percben tesztelte a vendégek kapusát.
A DAC többet birtokolta a labdát, de meddő mezőnyfölénynél többre nem jutottak az első félidő első részében a hazaiak.

Később Fábry jó 25 méterről eresztett meg egy lövést, a labda nem sokkal kerülte el a kaput, majd Ramirez és Vida is próbálkozott, de ekkor még megúszták kapott gól nélkül a poprádiak. Nem úgy a 33. percben, amikor Davis tekert balról olyan pontosan a kapu elé, hogy Ramireznek fel sem kellett ugornia, hogy védhetetlenül bólintson a kapuba (1-0).

A félidő vége előtt Száraznak is akadt dolga, de a védés nem okozott gondot a hazai hálóőrnek.

A második játékrész elején majdnem kiegyenlítettek a vendégek: Arevalo lövésébe ért bele Kruzliak, de Száraz reflexmozdulattal a kapu fölé tudta tolni a megpattanó lövést.

A másik oldalon Ramirez újabb fejessel veszélyeztetett, és a Dunaszerdahely mezőnyfölénye az 57. percben érett újabb góllá: Blackman távoli indításáról Ramirez lemaradt, de az így lett jó a téli igazolás Balicnak, aki elhúzta a labdát Malec mellett és az üres kapuba passzolt (2-0).

 

 

A hátralévő időben még Ramirez és Kruzliak előtt adódott egy-egy nagy helyzet, Schäfer a kapufát is eltalálta, a túloldalon pedig Gallovic tekerését szedte ki Száraz a léc alól, de az eredmény már nem változott, a DAC megérdemelten győzött 2-0-ra, és jutott tovább a Slovnaft Cup elődöntőjébe.

A hazai együttesben Németh Krisztián a 80. percben lépett pályára.

Edzői értékelések:

Helder Cristovao (DAC): „Megérdemelten győztünk, mert ma jobban játszottunk. A kezdés ugyan nem volt a legerősebb a részünkről, de aztán megtaláltuk a szabad területeket, és sikerült helyzeteket is kialakítanunk. A Poprádot is dicséret illeti, mert fiatal játékosai valóban játszani akarták a futballt. A második góltól már irányítás alatt tartottuk a játékot. Vannak még dolgok, amelyeket ki kell javítanunk, ilyenek például a második zónás támadásaink. Kalmár és Simic sérülése miatt némileg változtatunk kellett, de a helyükre beálló Schäfer és Kruzliak is felkészültek voltak, jó meccset játszottak. A kupa fontos a számomra, ahogy a játékosok és a klub számára is. Minden csapat harcol a győzelemért, s ha győzöl, az emberek elkezdenek bízni benned, és értékelni a munkádat. Boldogok vagyunk, és örülünk a továbbjutásnak.” 

Jaroslav Belejcák (Poprád): „Másodszor már nem sült el a poprádi kapa Dunaszerdahelyen. Megérdemelten szenvedtünk vereséget. A 30. percig kissé ideges volt a játék, az első gól után pedig kijött a minőségbeli különbség, a második félidőben már kevesek voltunk a nagy játékerőt képviselő hazaiakkal szemben. Fiatal játékosokkal vívtuk meg ezt a meccset. Gratulálok a hazaiaknak a továbbjutáshoz, a minőség az ő oldalukon állt.”

FC DAC 1904 DUNASZERDAHELY - FK POPRÁD 2-0 (1-0)
Slovnaft Cup, negyeddöntő, MOL Aréna

Játékvezetők: Marhefka - Tomcík, Vitko
Nézőszám: 5968 
Góllövők: 33. Ramirez, 57. Balić 

DAC: Száraz - Blackman, Simic (11. Kruzliak), Beskorovainyi, Davis (D) - Vida (76. Bednár) - Balic, Schäfer - Fábry, Ramirez (80. Németh), Divkovic

Poprád: Malec - Yanchak, Zekucia, Horváth, Kukol (K) - Uda Kanu (61. Luterán), Gallovic, Matallana (80. Da Silva Junior) - Slebodník, Andric (46. Olejník), Acosta 

A játéknap többi összecsapásán: 

Drámai mérkőzést játszottak Zsolnán, ahol az AS Trencín és a Holman Dávidot a soraiban tudó Slovan találkozott. Háromszor is a trencséniek kezében volt a továbbjutás sorsa, de végül egyikkel sem tudtak élni. Az első félidőben Ligeon találatára, Ratao válaszolt perceken belül, majd a második játékrészben Kadák góljára érkezett öt perc múlva a válasz újfent Rataótól. Mivel a rendes játékidő 2:2-es döntetlennel ért véget, jöhettek a tizenegyesek. A negyedik szériáig egyik csapat sem hibázott, az ötödik körben viszont a pozsonyiaknál a meccs végén Holmant váltó, volt Puskás Akadémiás, Henty büntetője kimaradt. A trencséniek sorsa a saját kezükben volt, csakhogy Koolwijk is kihagyta a maga büntetőjét. A párbaj egészen a hetedik körig tartott: ekkor a Slovantól Daniel betalált, Ligeon viszont nem, így a pozsonyiak jutottak tovább.

Szintén tizenegyesek döntöttek a Nitra-Vion összecsapáson, a rendes játékidő 1-1-es döntetlennel ért véget. Míg az aranyosmarótiaktól mindenki értékesítette a maga tizenegyesét, addig a hazaiaktól Magda hibázott, így a Vion lépett tovább az elődöntőbe.

Elsőként a Ruzomberok jutott tovább a kupa elődöntőjébe, miután Aranyosmaróton Twardzik és Regáli első félidőben szerzett találataival legyőzte a Sered csapatát.

Eredmények:
FC DAC 1904 - FK Poprad 2-0 (1-0)
SKF Iclinic Sered – MFK Ruzomberok 0-2 (0-2)
AS Trencín – SK Slovan Bratislava 2-2 (1-1), büntetőkkel: 5:6
FC Nitra – FC ViOn Zlaté Moravce 1-1 (1-1), büntetőkkel: 4:5

Legfrissebb híreink