Eldőlt, hol folytatja a magyar válogatott labdarúgó

Tiszta víz került a pohárba.

Forrás:

Sokáig kérdéses volt, hogy hol folytatja a pályafutását Kalmár Zsolt, akit állítólag a MOL Vidi is csábított. A dunaszerdahelyi szurkolók fellélegezhetnek, hiszen Kalmár új szerződést kötött a klubbal, a kontraktus 2022-ben jár le. Kalmár eddig 64 tétmeccsen lépett pályára a DAC-ban, fellépéseit 16 góllal zárta. Íme a dunaszerdahelyiek bejelentése a döntésről:
 
"Nagyszerű hír az egész sárga-kék családnak: Kalmár Zsolt megegyezett a DAC-cal az eredeti szerződése további egy évvel való meghosszabbításáról. Ez azt jelenti, hogy a magyar válogatott labdarúgó 2022 nyaráig marad a Csallóközben.
 
Kalmár 2017 augusztusában érkezett Dunaszerdahelyre és nemcsak a DAC kulcsemberévé, hanem az egész Fortuna Liga ékességévé is sikerült válnia. Az első szezonban a Bundesligában szereplő Lipcse együttesétől kölcsönben szerepelt nálunk, egy éve pedig három évre szóló szerződést írt alá a DAC-cal 2021 júniusáig. Ez most egy évvel hosszabbodik meg.
 
Honlapunknak így kommentálta a döntését: „Maradok! A DAC-ban megkaptam annak lehetőségét, hogy ismét futballistának érezhessem magam, ezért nagyon boldog vagyok, hogy még egy évvel tovább szerepelhetek a csapat színeiben és további sikereket érhetünk el közösen. Hajrá, DAC!”
 

null

null

Kalmár iránt nagy érdeklődés mutatkozott külföldön, ami az ezüstérmet hozó 2018/19-es idény után nem is volt meglepetés. „Zsolt remek szezont futott, ami természetes módon több klub érdeklődését is felkeltette és néhány konkrét ajánlatot is kaptunk az átigazolásával kapcsolatban. Boldogok vagyunk, hogy sikerült Zsoltit meggyőznünk a szerződése meghosszabbításáról. Már várjuk az új kihívásokat, amelyeknek közösen vágunk neki,” mondta Jan Van Daele, a DAC sportigazgatója.
 
A 24 esztendős támadó középpályás 64 tétmérkőzést abszolvált a DAC színeiben, amelyeken 16 gólt szerzett. A Fortuna Ligában 54/13, az Európa-ligában 4/0, a Slovnaft Cup-ban pedig 6/3 a mérlege. A magyar válogatottban eddig 15 alkalommal lépett pályára.
 
„Zsolt abszolút kreatív játékos, aki képes a különbséget jelenteni a meccseken. Az új idénynek is egy nagyon fiatal csapattal vágunk neki és az ő jelenléte kulcskérdés az együttesnek. Természetesen ő is javulhat még a gólok és gólpasszok terén. A védekezésében szintén fejlődést várok, a tavalyi szezonban begyűjtött 11 sárga lapja túl sok volt. Remekül együtt lehet vele működni és úgy vélem, hogy a szerződéshosszabbítás mindkét fél számára kiváló hír,” jelentette ki Peter Hyballa vezetőedző.

Legfrissebb híreink