El: nem a bírót, a magyar játékost vehette célba a hanggránát – videó

Így még markánsabb lehet a Honvéd óvása!

Forrás: Honvéd/Facebook

Mint ismeretes, hatalmas balhé volt tegnap a Craiova-Honvéd mérkőzésen (11-esekkel jutottak tovább a hazaiak), a kispestiek már bejelentették, hogy megóvják a mérkőzést. Minden további részlet a linkre kattintva elérhető.

 

Egyik olvasónk viszont -  AKINEK ÖRÖKKÉ HÁLÁS KÖSZÖNET ÉRTE – felhívta a figyelmünket egy olyan videóra, amit az esti pörgésben nem vettünk észre, de ha észrevesszük, akkor sem biztos, hogy felfigyelünk arra, amit mutatott.

 

Ugye a játékvezetőt le kellett cserélni, mert elájult a 120. percben a román ultrák által a pályára dobott hanggránáttól. A helyettesítő levezényelte a 11-es rúgásokat, amikből többet meg kellett volna ismételtetnie.

De visszatérve olvasónk felvetésére: észrevétele szerint, a támadás nem a játékvezető, hanem a földön fekvő Batik Bence ellen irányult, aki, amikor a szerkezet kifejtette a hatását, már talpon volt, a közelben, az előbbi pillanatokban kirobbant kakaskodás origója felé igyekszik, majd később egyébként főszereplővé is válik olyannyira ISMÉT, de lecsillapodnak a kedélyek.

 

A videóban, annál a kameraállásnál, amikor szemből mutatja az eseményeket, látszik, hogy a hanggránát bizony Batikkal volt egyenesen egy vonalban, nem a közelben figyelgető játékvezetővel. Viszont, nem repült el odáig.

 

És, hogy miért csak azután robbant, hogy Batik elment újra fightolni? Azért, mert a működésének el kell érnie abba a fázisba, hogy berobbanjon.

 

A videó további részében, amely a valós eseményeket amúgy visszafelé mutatja, látható, hogy az egész abból indult ki, hogy Batik összeveszett az egyik hazai játékossal, a perpatvar végén a földre kerül, majd vele egy vonalban becsapódik a hanggránát. Előtte a bíró mozgásban van, igyekszik rendet tenni, azaz nem rögzített a helyzete, mint a védőnek, utána kerül a földre.

Ezúton is további jobbulást kívánunk neki!

Viszont a lényeg: a Honvéd azt írta az óvásában, hogy a játékosai félelemben fejezték be a mérkőzést.

 

Nos, kizárólag sportrivalizálási szempontokból kiindulva is tudjuk, földön fekvőt könnyebb célba venni, mint mozgásban lévőt, egy román ultra meg inkább magyar csapat játékosát veszi célba egy ilyen mérkőzésen, főleg, ha egy kakaskodás aktív kirobbantója. 120. percben meg pláne...

 

Az az életszerű, hogy a világ bármely rangadóján, melynek társadalmi- és egyéb háttere is van a pályán és a lelátón is, így zajlanának az ilyen sportpályákra amúgy nem illő események.

 

 

Legfrissebb híreink