Egyvalami különösen tilos a ZTE játékosainak

Speciális programmal, profin és elszántan készülnek.

Forrás: zaol.hu

A koronavírus-járvány miatti kényszerszünet következtében már egy hete egyéni edzésterv alapján készülnek a ZTE labdarúgói. A jelenlegi helyzetben a legfontosabb a játékosok fizikai szinten tartása, amely a hétköznapokban és most is elsősorban az erőnléti edző, Victor Moore feladata. A szakemberrel az ilyenkor végzendő feladatokról és az egyéni edzésekről is beszélgetett a klub honlapja, ebből idézünk.

"Minden futballista megkapta a saját egyéni edzéstervét, amit naponta el kell végeznie. Jelen pillanatban a legfontosabb a fizikai állapot szinten tartása, de a napi feladataik között szerepelnek különböző futó-, állóképességi-, erősítő- és nyújtó gyakorlatok is, valamint ehhez jönnek a labdás feladatok. Napi kapcsolatban állunk a játékosokkal. Mindenkinek van egy pulzusórája, ami minden adatot rögzít. Az edzéseik után elküldik az eredményeiket nekem, én pedig számítógép segítségével elemzem ezeket, és szükség esetén változtatok a személyre szabott feladatokon.

Mindenki nagyon motivált, és becsületesen elvégzi az egyéni edzéstervben megadottakat, a csapatszellem ebben a nehéz szituációban is kifejezetten jó.

 

Természetesen minél hosszabb a szünet, annál nehezebbé válik az erőnlétet megfelelő szinten tartani. De a szakmai stábbal és vezetőedzőnkkel, Márton Gáborral minden héten összeállítjuk a legmegfelelőbb edzéstervet, hogy a játékosok a lehető legjobban formában maradjanak" - mondta a szakember.

DVSC-ZTE: információk a jegyvisszaváltással kapcsolatban - NB1.hu

 

S hogy mi az, ami tilos? "Fontos, hogy a bizonytalanság ellenére pozitívan éljék meg a napjaikat, töltsenek minél több időt a családjukkal és gyermekeikkel, olvassanak, hallgassanak zenét. Beszélgessenek telefonon a barátaikkal, és gondoljanak arra, hogy a világ hamarosan újra olyan lesz, mint szeretnénk, és a futball, amit annyira imádunk, hamarosan újra visszatér az életünkbe. Nem szabad, hogy a negatív dolgokon gondolkozzanak, a félelmeiket inkább beszéljék meg a családjukkal vagy a barátaikkal."

A ZTE jelenleg a 11., kiesést jelentő helyen áll az NB I-ben.

Legfrissebb híreink