Edzője nélkül hengerelt az Újpest

Nem is akárhogy és nem is akárhol.

Forrás: Facebook/Dunaújváros PASE

A Magyar Kupa 7. fordulójának szerdai zárómeccsén az Újpest 6-0-ra nyert Dunaújvárosban, így bejutott a legjobb 32 közé.

MK: gálázott az MTK, megsérülő partjelző, Feczesin is gólt szerzett - EREDMÉNYEK - NB1.hu

 

A koronavírus-járvány miatt sújtott újpestieknél a vezetőedző, Predrag Rogan mellett több kulcsjátékos sem léphetett pályára, ám a tartalékos lilák így is simán léptek tovább a nagy múltú NB III-as ellenfél otthonában: Beridze góljának köszönhetően 1-0-ra vezettek a félidőben, majd a második játékrészben 12 perc alatt négy gólt szereztek, végül Stieber Zoltán állította be a végeredményt. 

A lefújást követően Babócsy András, az Újpest megbízott trénere (egyébként kapusedzője) reagált a látottakra. "Az első félidőben lerendezhettük volna ezt a meccset. Kértem előzetesen a játékosoktól, hogy amennyiben lehet, az első fél órát nyomják meg, és meg is voltak a helyzeteink, ám csak a második félidőre jött ki a nagy különbség, amikor a Dunaújváros elkezdett fáradni. Harmadosztályú csapat volt az ellenfél, bárki is játszik az Újpest keretéből, kötelező a győzelem. Ugyanott ültem a kispadon, ahol szoktam, ebben nem volt különbség a helyzetet tekintve. Szeretném megköszönni a kollégáknak, hogy segítettek nekem" - mondta.


A GÓLOK TÖRTÉNETE:

5. perc: Beridze közeli szabadrúgása talál utat a rövid felsőbe. 0-1

47. perc: Pauljevics centerezése után Bacsa fejel a dunaújvárosi kapuba. 0-2

53. perc: Gigics passzából Beridze indul, aki higgadtan fejezi be a helyzetet. 0-3

54. perc: Gyorsan jön az újabb újpesti gól: Beridzéhez kerül a labda, beadásából Gigics fejeli a negyediket. 0-4

65. perc: Antonov, Katona, háló vonulat, a fiatal magyar nagyjából 13-14 méterről lőtt a bal alsóba. 0-5

88. perc: Stieber állítja be egy jól irányzott lövéssel a végeredményt, Bacsáé a gólpassz. 0-6


JEGYZŐKÖNYV:

Dunaújváros-Újpest FC 0-6 (0-1)

gólszerző: Beridze (5., 53.), Bacsa (47.), Gigics (54.), Katona (65.), Stieber Z. (88.)

Dunaújváros: Orczi – Barta, Hompót, Vadász (Novák L., 81.), Báló (Ámon, 11.) – Markovics, Halász (Héjjas, 55.) – Kesztyűs, Szepessy (Varga, 81.), Dorogi – Novák Zs. Vezetőedző: Jakab Elek
Újpest: Banai – Pauljevics (Lubaki, 69.), Baosic, Risztevszki, Cerqueira – Katona, Mitrovics (Antonov, 61.), Szakály –  Bacsa, Gigics, Beridze (Stieber Z., 61.). Megbízott edző: Babócsy András 

Legfrissebb híreink