Eb2020: újabb roham indul a jegyekért

1 millió belépő talál gazdára.

Forrás: MLSZ

ÍME, AZ MLSZ BEJELENTÉSE:      

"EURO2020: Újabb jegyigénylési szakasz indul, egymillió jegy talál gazdára


A 20 kvalifikált válogatott szurkolói közép-európai idő szerint 2019. december 4. 14.00 órától igényelhetnek jegyeket az EURO2020.com oldalon.

A szurkolóknak december 18. 14.00 óráig van lehetőségük jegyeket igényelni a tornára, amely az UEFA Európa-bajnokságok 60. évfordulóját ünnepli. A torna döntőjét a futball leghíresebb pályáján, a londoni Wembley Stadionban rendezik.

Az Európa-bajnokság play-off köréből kvalifikáló négy válogatott szurkolói röviddel a play-off kör befejezte után igényelhetnek jegyeket. A play-offot 2020. március 26. és 31. között rendezik.

A jegyeknek több mint a fele a legolcsóbb árkategóriába tartozik: a csoportmérkőzések jegyárai Baku, Budapest és Bukarest esetében 30, míg a többi rendező város esetében 50 euróról indulnak.

A most következő jegyigénylési szakasz a roppant sikeres, nyári nyilvános jegyigénylési szakaszt követi, amelyben 2019. június 12. és július 12. között 19,3 millió igénylést regisztráltak az akkor elérhető másfél millió jegyre.

Az UEFA EURO 2020 minden idők legnagyobb UEFA Európa-bajnoksága, amelyre összesen hárommillió jegyet értékesítenek, melynek ennek pedig a 82 százalékát közvetlenül a szurkolók kapják meg.

Követem a csapatomat-jegyek

A szurkolók a csoportmérkőzésekre szóló jegyek mellett „Követem a csapatomat” jegyet is igényelhetnek – ezek olyan feltételes jegyek, amelyek lehetővé teszik a szurkolóknak, hogy ott legyenek válogatottjuk egy egyenes kieséses szakaszban játszott összes mérkőzésén, függetlenül a annak helyszínétől. Amennyiben a válogatott kiesik a mérkőzés előtt, a szurkolók visszakapják a jegy árát.

Minden olyan mérkőzés esetében, ahol a kereslet meghaladja a kínálatot, a jegyeket a futballszövetségek által meghatározott eljárásnak megfelelően osztják szét. A jegyigénylés eredményéről 2020. január végéig minden szurkoló értesítést kap.

Fans First jegystratégia

A 2019 májusában elindított Fans First jegystratégia keretén belül a tornára kijutott válogatottak szurkolói a londoni Wembley Stadionban rendezett elődöntőkre és döntőre is igényelhetnek jegyeket, amelyeknek ára 85 és 95 euró. A Fans First jegyek feltételhez kötött jegyek, azaz, ha a szurkoló válogatottja kiesik az elődöntő vagy a döntő előtt, a szurkoló visszakapja a jegy árát.

Azok a szurkolók, akik nem felelnek meg a nemzeti szövetségük feltételeinek, vagy egyszerűen csak nem követik egyik csapatot sem, egy sorsolás keretében szintén igényelhetnek jegyet az EURO2020.com/tickets oldalon, közép-európai idő szerint 2019. december 4. 14.00 órától.

A „Fans First”-program fenntartása érdekében, a most sikertelenül jegyet igénylő szurkolóknak később is lehet még esélyük jegyet vásárolni (sikertelen fizetések vagy visszatérítések esetén) – a vásárlás lehetősége attól függ, hogy ki hányadik helyen végzett a sorsolási rangsorban.

Az akadálymentesített helyeket igénylő szurkolóknak a mozgáskorlátozott jegyeket, valamint a kerekesszékes jegyeket a legolcsóbb, 3-as kategóriájú jegyárakkal megegyező áron értékesítik, függetlenül az ülőhely elhelyezkedésétől.

Az UEFA EURO 2020 hivatalos vendéglátói csomagjairól az EURO2020.com/hospitality oldalon olvashat."

Legfrissebb híreink