Eb2020: ezt várja a szlovák kapitány a Wales-Magyarország meccstől

Nem a saját kezükben van a sorsuk.

Forrás: Slovenský futbalový zväz

A szlovák csapat a hétvégén Horvátországban szenvedett 3-1-es vereséget, pedig a szünetben még Pavel Hapal együttese vezetett. Északi szomszédunk kedd este Azerbajdzsán ellen zárja az Eb-selejtezőt. A szlovák válogatott nem számíthat Dominik Greifre, aki a vállát fájlalja. A hálóőr helyére Domink Holecet hívta be a szakmai stáb. 

"Természetesen csalódottak voltunk, de nincs időnk ezzel a meccsel foglalkozni. A játékosok szomorúak voltak, de nem hibáztattak senkit a vereségért. Kedd este szeretnénk legyőzni Azerbajdzsánt, és bízunk abban, hogy számunkra megfelelő eredmény születik a Wales-Magyarország találkozón" - nyilatkozta a szlovák kapitány.

Riválisunk Azerbajdzsánban 5-1-es győzelmet aratott júniusban, de a tréner nem számít hasonló forgatókönyvre.

"Sokat fejlődött ellenfelünk azóta. Nem fogják ingyen adni a győzelmet. Amennyiben nem pörgünk 100 százalékon, nem lesz esélyünk a sikerre" - mutatott rá Hapal.

Szlovákiának nem a saját kezében van a sorsa, a Wales-Magyarország meccsen nekik a döntetlen lenne az ideális eredmény.

"Nyilván lesz olyan, aki figyeli a cardiffi eseményeket, ám én csak a mérkőzésünkre koncentrálok. Tisztában vagyunk azzal, hogy nem tudjuk befolyásolni a másik meccs eredményét. Nem tartom elképzelhetetlennek a döntetlent, ebben bízik mindenki" - vélekedett a mester. 

 

A Szlovákia-Azerbajdzsán mérkőzés 20.45- kor kezdődik. 

A Wales-Magyarország élő közvetítését itt olvashatják. 

 

Legfrissebb híreink