Dzsudzsák Balázsék nem edzhetnek a Velodrome-ban

Marseille – Orosz játékvezető dirigálja a válogatott szombati mérkőzését

Forrás:

Az európai szövetség csütörtökön hozta nyilvánosságra a mérkőzés játékvezetőjének nevét. A 37 éves orosz bíró szerdán vezetett először találkozót az Eb-n, az 1-1-re végződött Románia-Svájc összecsapást.

 

Karaszjov eddig egyszer fújta a sípot a magyar válogatottnak: tavaly márciusban a 0-0-s döntetlennel zárult Görögország elleni budapesti Eb-selejtezőn bíráskodott.

A magyar válogatott szombati meccséhez kapcsolódó hír, hogy a marseille-i Velodrome gyepének állapotának megóvása érdekében a szombati Izland-Magyarország mérkőzés egyik csapata sem használhatja a pályáját a találkozót megelőző pénteki edzésen.

 

A döntést az indokolja, hogy a korábbi esőzések miatt az igénybevétel nagyban ártana a pálya állapotának, ha a két válogatottat ráengednék a mérkőzés előtti napon.

 

Az UEFA még nem jelölte ki a pénteki hivatalos edzések helyszínét. A két csapat játékosainak ugyanakkor lehetőségük lesz arra, hogy pénteken körbejárják a pályát, és megismerkedjenek a stadionnal. A Velodrome-ban eddig két mérkőzést játszottak az Eb-n, az angol-orosz és a szerdai francia-albán összecsapást.

 

A magyar csapat első mérkőzését követően a magyar szövetség kérvényezte, hogy a meccsek kezdete előtt lejátszott magyar vonatkozású dal a szurkolók kedvence, Az éjjel soha nem érhet véget című 1998-as Soho Party szerzemény legyen.

 

Az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) már megkapta a dal felvételét, és arról tájékoztatta az MLSZ illetékeseit, hogy legkésőbb a harmadik, Portugália elleni csoportmeccsre „bekészítik” a választott dalt, amely biztosan felcsendül szombaton is: a hírek szerint 15 200-ra emelkedett a magyar jegytulajdonosok száma a magyar válogatott következő, marseille-i csoportmérkőzésére.

 

Az első fordulóban Ausztriát 2-0-ra legyőző, ezzel csoportelső magyar válogatott szombaton 18 órától lép pályára Izland ellen a marseille-i Vélodrome-ban.

Legfrissebb híreink