DVTK: már csak 1 hosszabbítás kellene

És további 2 megállapodás.

Forrás: dvtk.eu

Mint ismert, nem csak a koronavírus-járvány fenyegeti a csapatokat mostanság, hanem a június 30-án lejáró szerződések is. Világszerte majdnem az összes bajnokságot felfüggesztették és későbbi időpontra halasztották a meccseket, nincs ez másképp az NB I-ben sem. Május 23-án indulnak újra útnak a küzdelmek az első osztályban és a Magyar Kupában, azonban a legtöbb csapat csak május 29-én kezdődő hétvégén lép majd csak pályára, addig a már járvány előtt elhalasztott meccseket pótolják az érintett csapatok. Így tehát a DVTK visszatérésére is várni kell még, azonban a piros-fehéreknél gőzerővel folyik a munka.

Az egy örök érvényű igazság, hogy egy csapat megerősítése az értékek megtartásával kezdődik. A jelek szerint a DVTK-nál is ezt az elvet vallják, hiszen az elmúlt napokban/hetekben folyamatosan érkeztek a szerződéshosszabbításokról szóló hírek a csapat háza tájáról.

A transfermarkt.de adatai szerint, számos játékosnak szól csak június 30-ig a kontraktusa, Antal Botondnak és Makrai Gábornak, valamint Bukrán Eriknek, Serhii Sehstakovnak és Dusan Brkovic-nak is ekkor járna le a megbízatása a boon.hu szerint. Egerszegi Tamás és Kiss Tamás egyaránt kölcsönben szerepel a piros-fehéreknél, a transfermarkt.de szerint, ők is június végéig kötelezték el magukat. A többiekről vagy nincs adat az oldalon vagy legalább 2021. júniusának végéig érvényes a szerződésük.

A vírus hatására akármennyire is lelassult az élet, nem állt meg teljesen, ahogy a munka sem. A fentebb említett játékosok közül már többen is meghosszabbították a szerződésüket, Antal Botondról és Bukrán Erikről nem közölt információkat a klub, hogy meddig kötelezté el magukat, de a boon.hu információ szerint Makrai Gábor 1+1 éves, míg Serhii Shes¬takov kétéves szerződést írt alá.

Jelen állapot szerint tehát csak Brkovic sorsa kérdéses még, valamint a két kölcsönjátékosé. A hírek szerint azonban nem biztos, hogy az összes játékosát megtartja a DVTK, bosnyák sajtóhírek szerint az FK Sarajevo szeretné szerződtetni Joachim Adukor-t, aki eddig 3 NB I-es meccsen jutott szóhoz diósgyőri színekben.

Legfrissebb híreink