DVTK: jöhet a magyarosítás!

A kispadon és a játékoskeretben egyaránt.

Forrás:

1620!

Ennyi mérkőzés után búcsúzik majd az NB I-től a Diósgyőr azok után, hogy az utolsó fordulóban lejátssza a hazai mérkőzését a MOL Fehérvár FC ellen. A mostani a Diósgyőr 57. szezonja az élvonalban, ezzel az FTC, az Újpest, az MTK, a Honvéd, a Vasas, az ETO és a Haladás után a 8. helyet foglalja el az örökrangsorban.

A kérdés az, hogy mikor tér vissza a DVTK az élvonalba és azt milyen összetételű csapattal teszi meg.

Sántha Gergely, a DVTK elnöke pár hete nyilatkozott arról a klubhonlapnak, hogy a lehetséges forgatókönyveik közül számolnak a legrosszabbal is, azaz azzal, hogy kiesnek az élvonalból.

A híreink szerint a DVTK magyarosítani fog, de nem azért, mert az NB II-ben nem ajánlott a külföldiek szerepeltetése, aminek következtében megcsappanhat a központi támogatás, hiszen az új tulajdonosi szerkezetnek köszönhetően a költségvetés stabil, ráadásul szép kis állami támogatást is kapott a DVTK több, mint 2 milliárd forint értékében és mint tudjuk, amit nem saját zsebből kell kifizetni, azt lehet további fejlesztésekre fordítani.

Úgyhogy haladjunk szépen sorjában!

 

Zoran Zekic vezetőedző már többször elmondta, hogy szerinte nem az ő, hanem a DVTK sorsa a fontosabb, de mivel az utóbbi eldőlt, így hamarosan az övé is el fog. Mint már jeleztük, az a legvalószínűbb, hogy magyar szakember veszi majd át a helyét. Az nb1.hu úgy tudja, képben van Kuttor Attila mellett Kondás Elemér, a Loki előző vezetőedzője, illetve Csizmadia Csaba is, aki egy hete mondott le a posztjáról Budafokon. 

 

Ugye Csizmadia az a szakember, aki az NB II-ben előbb benntartotta a Budafokot (sokan azt hitték, hogy kiesik a gárda), majd csodával határos módon felvitte az élvonalba.

A játékoskeretben is jelentős változások várhatóak, mert a kölcsönben lévő külföldi játékosok szinte kivétel nélkül távozhatnak majd, helyükre magyar játékosokat igazolnának majd a klubvezetők.

Honlapunk úgy tudja, hogy Kulcsár Kornél, a Budafok legjobb technikai képességű játékosa is a kiszemeltek között van, aki egyébként a DVTK-Budafok mérkőzésen a bajnokság egyik legokosabb góljával egyenlített az utolsó pillanatban.

Mint ismeretes, a DVTK szurkolói nagyon el vannak keseredve és nagyon mérgesek a kiesés miatt, de már bejelentették, hogy a másodosztályban is kitartanak a kedvenc csapatuk mellett.

Legfrissebb híreink