Dunaszerdahely: bejelentették Storck utódját

Közleményt adott ki a DAC.

Forrás: dac1904.sk/hu

A Dunaszerdahely bejelentése:

"Bernd Storck távozását követően a szezon végéig az eddigi asszisztense veszi át a vezetőedzői feladatokat.

DAC: Bernd Storck távozott, akár a korábbi magyar edző is visszatérhet - NB1.hu

 

A 47 éves Németh Antal lett a DAC 27. vezetőedzője a legfelsőbb bajnokságban. A megbízatása a jelenlegi idény végéig szól.

Az eddigi asszisztens, aki tavaly júniusban Bernd Storck stábjának tagjaként érkezett Dunaszerdahelyre, Budapestről származik. Az aktív játékos-pályafutása során hazájában a magyar másodosztályig jutott, majd az új-zélandi élvonalban futballozott. Hazatérését követően folytatta a játékos-karrierjét, de egyre többet foglalkozott az edzői szakmával is. A budaörsi fiataloknál kezdte a tréneri hivatást, kipróbálhatta magát a Magyar Labdarúgó-szövetség Pest Megyei igazgatóságának a szakmai igazgatójaként is, ahol a 6-14 éves korosztályokért volt felelős. Emellett a Vasas SC Budapest alá tartozó Kubala Akadémia sportigazgatójaként is dolgozott. Ezután Magyarország ifjúsági korosztályos válogatottjainál tevékenykedett, fokozatosan a 17, 18 és 19 éven alatti nemzeti csapatot is irányította. A tizenhét- és tizenkilenc évesekkel bejutott az Európa-bajnoki selejtezők Elitkörébe. A Csallóközbe való érkezését megelőzően pont az U17-es gárdát vezette. Tapasztalatait az edzőképzés folyamatában is kamatoztatta, Magyarország hét megyéjében oktatta a C licencért folyamodókat. Németh Antal a legmagasabb edzői képesítéssel, a Pro licenccel rendelkezik – tanfolyamát a német Jörg Daniels vezetése alatt végezte.

Németh Antal munkáját Czuczi Mátyás másodedző és videóelemző, Martin Raška kapusedző és Gábriš Csaba erőnléti edző segítik.

Sok sikert!"

A DAC vezetőedzői - az első ligás összecsapások alapján összeállított sorrend:
Pecze K. 120, Radványi M. 86, Szikora Gy. 59, L. Škorpil 57, P. Hyballa 50, Németh K. 41, J. Valovič 39, J. Adamec 36, T. Maric 33, K. Garger 32, M. Rossi 32, B. Storck 32, A. Dragúň 30, D. Radolský 30, W. Lorant 30, László Cs. 20, V. Hrivnák 18, L. Kuna 15, D. Liba 12, V. Ilko 11, Z. Kranjčar 8, Grajcár A. 6, M. Djuricic 4, Š. Horný 4, H. Cristovao 4, M. Kuruc 2"
 

Legfrissebb híreink