Dinamo Zagreb-FTC: megérdemelték a magyarok! - videó

Pokol vár majd a térség/Európa egyik legjobbjára Budapesten!

Forrás: Farkas Zsolt/nb1.hu


Bajnokok Ligája-selejtező, 3. forduló, 1. meccs
Dinamo Zagreb–Ferencváros 1-1 (1-0)
Zágráb, Maksimir Stadion,
14283 néző, v.: Paweł Raczkowski (lengyel)
Dinamo Zagreb: Livakovic – Stojanovic, Leskovic, Peric, Leovac – Gojak (Moro 69.), Ademi, Olmo – Hajrovic (Majer 69.), Petkovic (Gavranovic 76.), Orsic. Vezetőedző: Nenad Bjelica
Ferencváros: Dibusz – Lovrencsics, Blazic, Dvali, Heister – Haratin, Sigér, Skvarka – Zubkov, Szihnyevics (Lanzafame 78.), Tokmac. Vezetőedző: Szerhij Rebrov
Gólszerző: Olmo (7.) ill. Sigér (59.)
Sárga lap: Moro (81.) ill. Sigér (5.), Haratin (29.), Skvarka (37.), Szihnyevics (53.)

 

A térség, de lehet, hogy inkább egész Európa (egyik) legjobb utánpótlás-nevelő műhelye ellen kellett ma pályára lépnie a Ferencvárosnak. Mert a Dinamo Zagreb olyan klub, mely nemcsak hazai (értsd horvát), térségbeli vagy európai klasszisokat nevel, hanem világszinten is magasan jegyzet futballistákat.

 

A legutóbbi világbajnokságon ezüstérmet szerző horvát válogatottból ugyanis Luka Modric, Mario Mandzukic, Mateo Kovacic, Domagolj Vida vagy Dejan Lovren is elképesztően sokat köszönhet a Dinamónak.

 

 

 

Ezek a tények viszont nem érdekeltek 1500 olyan fradistát, akik nem azért utaztak el Zágrábba, hogy fejet hajtsanak a Dinamo-nevelde múltja, jelene és jövője előtt, hanem, hogy a lehető legjobb eredményt szurkolják ki a Ferencvárosnak és a magyar labdarúgásnak.

 

A többi csapat El-ből való kiesése és a Honvédot ért igazságtalanság után ugyanis még nagyobb, magyar teher került a Fradi játékosainak a vállára, így még jobban elkélt a biztatás.

 

 

 

Főleg azok után, hogy a 7. percben Olmo megszerezte a vezetést a hazaiaknak, olyan góllal, ami miatt Szerhij Rebrov vezetőedző többször is megkérdezi majd a játékosaitól, hogy mégis mit csináltak a horvát támadás közben. Tették-vették ugyanis a zágrábiak a labdát a zöldek tizenhatosa előtt, majd megnevezett 3 ember díszkíséretében bevette Dibusz kapuját.

 

 

Utána viszont kiegyenlítődött a játék, a Dinamo nem volt félelmetes a szünetig, a Fradi nem volt (már?) megijedve, így egyenlőnek tűnő erők küzdelme folyt a pályán.

 

Fordulás után sem tűnt kapkodó idegbetegnek a Dinamo, ellenben a Fradi egyre bátrabb lett és szintén remek támadás végén – kicsi szerencsével és lehet, bírói segítséggel (ennyi, a magyarokat ért megpróbáltatások után kijárt nekünk, mert akár nem is adhatták volna meg) – kiegyenlített az FTC.

 

 

Ettől hirtelen észhez tértek a hazaiak, mert leesett nekik a tantusz: ez így akkor nem lesz jó. Ami viszont lényegesebb volt magyar szempontból, hogy a Rebrov-legények nem roppantak össze és ez még akkor is igaz, hogy Hajrovic, Sigér gólja után nem sokkal, 6 méterről szétlőtte a lécet.

A hajrában még tovább rohamozott a pályaválasztó, a vendégcsapat meg még lelkesebben figyelt oda arra, hogy újabb/több gólt már ne kapjon. Orsic lehetőségénél megint velünk volt a Fortuna. Az eredmény viszont már nem változott, így az FTC-nek reális, nagyon reális esélye van a továbbjutás kiharcolására.

 

A visszavágón a pokol vár majd a Dinamóra, reméljük, nem csak a Fradi Tábor miatt!

Legfrissebb híreink