Deák téri késelés: központi megemlékezés lesz 

Tegnap már tartottak egyet a szurkolók.

Forrás: Viola Fidelity/Facebook

Mint ismeretes, péntek hajnalban brutális, kegyetlen mészárlás történt a Deák téren, a leszámolás során két fiatal futballszurkoló elhunyt.

Rájuk tegnap már megemlékeztek a Szusza Ferenc Stadion főbejáratánál, de lesz egy újabb, össznépi összejövetel is, méghozzá csütörtökön 19 órakor, a tett helyszínén.

A szervezők azt kérik, mindenki vigyen magával egy gyertyát vagy egy mécsest.

ELŐZMÉNYEK

Az nb1.hu-n is olvashattak arról, hogy két embert is halálra késeltek a Deák téren pénteken hajnalban. Az egyik elhunyt 16, míg a másik 21 esztendős volt. Az áldozatok közül Gergely az Újpest/Vízművek szurkolója volt, míg a fiatalabb Laci a REAC-nak drukkolt - ez derült ki a Viola Fidelity közleményéből.

Deák téri késelés: gyászol a szurkolói társadalom - NB1.hu

 

A bűncselekményt egy 18 éves férfi és társai követték el. Az Index információi szerint Cs. Krisztiánt több emberen elkövetett emberölés bűntettével gyanúsítják.

"A megalapozott gyanú szerint a 18 éves Cs. Krisztián a nála lévő késsel két sértettet megszúrt, őt több emberen elkövetett emberölés bűntettével gyanúsítják. Az egyik földön fekvő sértettet egy 19 éves férfi többször megrúgott, miközben egy másik 19 éves férfi támogatólag volt jelen, J. Dánielt és J. Marcellt csoportosan és felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntette miatt hallgatták ki gyanúsítottként. Az előzetes letartóztatásukról a nyomozási bíró várhatóan vasárnap dönt" - számol be a hírportál.

Később az Index arról is beszámolt, hogy Cs. Krisztián beismerő vallomást tett.

"A  24.hu információi  szerint beismerő vallomást tett Cs. Krisztián, akit a rendőrség nem sokkal a késelés után elfogott, őrizetbe vett, és indítványozta letartóztatását. A lap azt is írja, hogy a szintén őrizetbe vett J. Dániel és J. Marcell pedig ténybeli beismerő vallomást tett a kihallgatása során. A rendőrség összesen kilenc embert állított elő eddig" - olvasható az Index cikkében.

Közben a Viola Fidelity a Facebook oldalán kiderül, hogy a drukkerek a két áldozatra gyertyagyújtással emlékeztek. 

ViolaFidelity

 

Az nb1.hu mély és fájdalmas együttérzését fejezi ki a családtagoknak, barátoknak és a szurkolói társadalom valamennyi tagjának az irányába.
 

Legfrissebb híreink