DAC: visszatérhet Mangalaci – megszólalt a tulajdonos

Világi Oszkár ígéretet tett a klub híveinek.

Forrás:

Heves érzelmeket és élénk vitát váltott ki nemcsak a DAC-szurkolóinak a köreiben, hanem a többi magyar és szlovák egylet hívei között is az új kabalafigura, Mangalaci.

A szlovákok egyből kifigurázták, de a csallóközi magyaroknak az is rosszul esett emellett, hogy állításuk szerint nem vették figyelembe az ő véleményeiket a klubvezetők. A felháborodás miatt Mangalaci 1 nappal azután, hogy bejelentésre került, hogy ő lett az új kabala, lekerült a DSC hivatalos felületeiről.

Ám mint az pár órája kiderült, nem véglegesen, mert Világi Oszkár tulajdonos, akinek elképesztően sokat köszönhet a felvidéki magyarság, videóüzenetben szólt a közvéleményhez. Elmesélte, miért és hogyan esett a választásuk Mangalacira. 

Mint mondta, pályázati felhívást tettek közzé a szurkolóknak, az egyik beérkezett pályamű egy vaddisznó volt, amit továbbgondoltak. A mangalica ugyanis őshonos állat Magyarországon, ám korábban majdnem teljesen kipusztult, jelenleg törvényileg védett háziállat, a másik fontos, amit tudni kell róla, hogy világhírű.

Világi azt is leszögezte, Mangalica visszatérhet, mert szeretnék, ha megszeretnék a klub szurkolói, míg az ellenfelek szurkolóinak a véleményére nem adnak, mert ha így tettek volna a korábbiakban, akkor minden teljesen másképpen történt volna Dunaszerdahelyen.

Világi bejelentette és megígérte, hogy néhány hét múlva szavazást fognak tartani, azaz, a drukkerek döntik majd el, hogy akarják-e Mangalacit vagy nem.

Legfrissebb híreink