DAC: Storck bemutatkozott, a magyar válogatott játékos gólt szerzett

Újra tétmeccset játszhattak a dunaszerdahelyiek.

Forrás: dac1904.sk/hu

FC DAC 1904 DUNASZERDAHELY - MFK ZEMPLÍN NAGYMIHÁLY 5:0 (1:0)
Fortuna Liga, rájátszás, 1. forduló, MOL Aréna, 319 néző, Játékvezetők:
Kišš - Pozor, Hrmo
DAC: Jedlička - Kružliak, Šimić, Beskorovainyi - Vida (76. Bednár) - Blackman, Schäfer, Kalmár (K), Davis - Ramirez (69. Boateng), Divković (76. Fábry)
Nagymihály: Kira - Žofčák (K), Carrillo, Grič, Vojtko - Savvidis - Kvocera (69. Kolesár), Turik (72. Neofytidis), Danko, Diarra (62. Kountouriotis) - Sidibe
Góllövők: Divković (31., 57., 68.), Kalmár (65.), Blackman (91.)
Sárga lap: 45+1. Simić, ill. 54. Savvidis

A Dunaszerdahely 14 hét után tudott újra tétmeccset játszani, a dunaszerdahelyiek a Nagymihályt látták vendégül a szlovák bajnokság felsőházában. A DAC-nál edzőváltás történt a koronavírus miatt elrendelt szünet során, Helder Cristovao helyett immáron Bernd Storck irányítja a csapatot. A magyar válogatott egykori szövetségi kapitánya sérülések miatt öt játékosra sem számíthatott. Köztudott, hogy Németh Krisztián is maródi, mellette Lalatovic, Balic, Cmelík és Phillips sem volt bevethető.

Storck a kezdőjében Kalmár Zsoltnak, Schäfer Andrásnak és Vida Máténak is helyet szorított. Kalmár a bizalmat góllal hálálta meg, a magyar válogatott játékos a 65. percben talált be. A találkozó hőse Divkovic volt, aki háromszor vette be a vendégek kapuját. Az 5-0-s végeredményt a hajrában Blackman állította be.

Kalmár Zsolt gólja és két gólpassza a Nagymihály ellen  2010.06.13.

 

A gólok története a Dunaszerdahely élő közvetítése alapján:

31. perc: Az akciót Kalmár indította a középpályáról, aki remekül futtatta lyukra Ramirezt, majd az ő pontos beadását követően Divkovicnak már nem volt nehéz dolga (1-0).

57. perc: A szöglet egészen a hosszú oldalra jutott el Simichez, aki hátra gurított a szabadon álló Marko Divkovichoz. Neki pedig nem kisebb ötlete támadt, minthogy ballal rásuhintja, és ennél jobban nem is cselekedhetett volna (2-0).

65. perc: Blackman hatalmas sprintet vágott le a jobb oldalon, és a szellőssé vált védelem mellett pontosan gurított vissza a torpedóként érkező Kalmárnak, aki kapásból bombázott a háló közepébe, esélyt sem adva Kirának (3-0).

68. perc: Divkovic harmadszor is betalál! Ezt is ballal, ezt is jó messziről. Remekbe szabott lövés volt (4-0).

91. perc: A végeredményt Blackman állította be egy szépen felépített akció végén (5-0).

A Dunaszerdahely jelenleg a harmadik helyen áll a táblázaton. 

Legfrissebb híreink