DAC-Slovan: Storck zseniális üzenete a szurkolóknak

A dunaszerdahelyiek anyagi helyzetére is kitért.

Forrás: fcdac.sk

Immár bizonyossá vált, hogy a DAC-Slovan rangadót a szlovák kormány döntésének értelmében, az eredeti tervekkel ellentétben nézők nélkül rendezik meg.

A hírre Bernd Storck, a dunaszerdahelyiek vezetőedzője reagált a klub honlapjának. "Nagyon nagy kár, hogy a szurkolók végül mégsem lehetnek jelen a stadionban és nem buzdíthatják a csapatunkat. De ez nemcsak itt, hanem az egész országban így van. Kiváló szezonkezdetet produkáltunk, a klubtörténet legjobbját, és a szurkolók megérdemelnék, hogy ezeket a sikereket a csapattal közösen ünnepelhessék. Sajnos azonban nehéz időket élünk a vírus miatt és nem könnyű ezt elfogadni" - kezdte szavait.

Viszont azt gondolom, hogy jó úton haladunk és talán valahogy lesz arra lehetőség, hogy visszahozzuk a szurkolóinkat a stadionba és velük együtt ünnepelhessük a győzelmeket – ez lenne a kívánságom. A csapat, a szurkolók és a klub is megérdemelné ezt. Ugyanakkor gondolnunk kell a klub anyagi helyzetére is, amely sok pénzt veszített a járvány alatt. Szerintem a jövőre nézve meg kell tanulni együtt élni a vírussal és betartani a járványügyi előírásokat, de meg kell találnunk annak a módját, hogy végül mindenki elégedett lehessen" - fogalmazott a német tréner.

 

Storckot a jelenlegi csapaton belüli egészségügyi helyzetről is kérdezték. "Az összes labdarúgó egészséges, így – talán egyetlen kérdéses poszt kivételével – a lehető legerősebb összeállításban léphetünk pályára. Sajnos nélkülöznünk kell a szurkolók segítségét, amely ilyen rangadókon rendkívül fontos. Schäfer és Davis is felépült, Kružliak állapotát pedig a mai edzésen mérjük fel alaposabban. A csapat fantasztikus fejlődésen ment át, sikerült közelebb kerülnünk a Slovanhoz, vasárnap pedig meg kell küzdenünk azért, hogy az elkövetkező találkozóknak is éllovasként futhassunk neki. Viszont nem vasárnap dől el a bajnoki cím sorsa, de ennek ellenére mindenképpen szeretnénk jobb eredményt elérni ellenük, mint a legutóbbi látogatásuk alkalmával, amikor is három ponttal távoztak a MOL Arénából.” 

Legfrissebb híreink