DAC: Kalmár betalált, összejött a szép búcsú - a gólok története

Maradt esély a második helyre.

Forrás: Elek Zoltán/felvideksport.hu

FC DAC 1904 DUNASZERDAHELY - MŠK ZSOLNA 2:0 (0:0)
Fortuna Liga, rájátszás, 4. forduló, MOL Aréna,
5747 néző
Játékvezetők: Kráľovič - Štrbo, Poláček
DAC: Jedlička - Blackman (46. Sharani), Malý, Kružliak, Davis - Schäfer, Njie, Kalmár, Balić - Divković (80. Šimčák), Fábry (91. Mendez)
Zsolna: Petráš - Vallo, Kopas, Minárik (K), Sluka - Gono, Bernát, Fazlagić (66. Myslovič) - Ďuriš, Kurminowski (66. Paur), Iľko (79. Kaprálik)
Góllövő: Sharani (58.),  Kalmár (78. - 11-esből)
Sárga lap: Divković (12.), ill. Bernát (56.)

A Dunaszerdahely a Zsolna csapatát fogadta szombaton a szlovák bajnokságban. A meccs az ezüstérem szempontjából fontos volt, hiszen a DAC egy győzelemmel egy pontra csökkentette volna a hátrányát a második zsolnaiakkal szemben.

Bernd Storck kezdőjében ismét helyet kapott Kalmár Zsolt és Schäfer András. Az első félidőben nem láthatott gólt a MOL Arénába kilátogató nézősereg, de a második játékrészben a DAC kétszer is bevette a Zsolna kapuját.

A gólok története a DAC élő közvetítése alapján:

58. perc: Fábry szöktette a jobb szélen Divkovicot, aki a kapu előtt cirkáló Sharanit találta meg a passzal. Ő pedig nem kapkodott, és még arra is volt ideje, hogy egyet forduljon a labdával, hogy biztosra menjen a lövésnél. Biztosra ment (1-0).

78. perc: Schäfer buktatása miatt 11-est rúghatunk. A bíró ugyan hezitált kicsit, de végül megadta! Kalmár bevágta! (2-0)

Kalmár Zsolt által értékesített, Schäfer András által kiharcolt büntető a Zsolna ellen  2020.07.04

 

A DAC-nak ez volt a szezonban az utolsó hazai mérkőzése. Bernd Storck együttese a harmadik helyen áll a táblázaton, a Zsolna fórja egy pont. 

Legfrissebb híreink