Csíkszereda: 3 tehetséget visz el a Puskás Akadémia 

Menniük kell a külföldről érkezett nem magyaroknak.

Forrás: FK Csíkszereda

Cipruson edzőtáborozik majd a román második ligában szereplő Csíkszereda. Szondy Zoltán, a klub elnöke a szekelyhon.ro-nak mesélt a gárda további, átigazolási- és szakmai terveiről.

Szondy a honlapnak elmondta, hogy három tehetséges, U19-es játékosuk a Puskás Akadémiában folytatja majd a pályafutását. Név szerint Marius Corbut, Demeter Zsombor és Szín Ferenc.

A klub elnöke a cikkben köszönetet mondott a három srácnak az elvégzett munkájukért és azért, mert becsülettel, tudásuk legjavát nyújtva végezték a munkájukat. Hozzátette, nagyon büszkék rájuk.

„Amióta én az FK Csíkszereda elnöke vagyok, soha ilyen nehéz és bonyolult átigazolási szezonunk nem volt. Köztudott, hogy az ősz végén, erkölcsileg megkérdőjelezhető módon, elment Soufiane Jebari. Az utóbbi időben hol beteg, hol sérült volt, hol szimulált, és kijelentette, hogy ha nem bontjuk fel a szerződését, akkor ő abbahagyja a futballt, és az apja már itt is van, és viszi haza. Elengedtük, és erre másnap aláírt az UTÁ-val. Erkölcsileg megkérdőjelezhető magatartás az övé. Több játékostól megváltunk, vagy folyamatban van a megválás. Neveket egyelőre nem mondok, de valószínű, hogy Ederen kívül minden külföldről érkezett nem magyar játékossal szerződést bontunk. A szakvezetésnek az a véleménye, hogy aki külföldről érkezett, annak a játékosnak kétszer jobbnak kell lennie a helyieknél.  Ha ugyanolyanok, mint a saját nevelésű játékosaink, akkor semmi értelme tartani őket. Egy nevet csak mondok: Logon, akik 21 mérkőzésen egy gólt lőtt és egy gólpasszt adott. Erre a statisztikára a mi fiataljaink is képesek. Két biztos érkező van, az egyik a támadó középpályás poszton játszó, 26 éves, Németországban született Marvin Schieb, aki a Temesvári ASU Poli csapatától érkezik. Még nem vagyunk az aláírás stádiumában, de mindenben megegyeztünk a 18 éves Salvatore Marronéval. Érdekes figura, 2001-ben született Németországban, olasz apától és román anyától. Megvan az olasz és a német állampolgársága, de román is, mivel az U18-as, majd az U19-es román válogatottban kezdőember volt. Németországban járt iskolába, a német futballiskola neveltje, és bal oldalon minden poszton bevethető. Az őszi szezonban a Dunărea Călărași-nál játszott, ahol lőtt gólt, adott gólpasszt. Előrehaladott tárgyalásaink voltak Kovács Loránddal, aki ősszel az Újpestnél játszott, és aki végül a Sepsi OSK-t választotta. Ide akartuk hozni Hamedet a Sepsitől, de végül ez nem valósult meg. Az átigazolási időszak még csak most kezdődik a 2. ligás csapatok számára, így vannak lehetőségeink erősíteni. Az biztos, hogy a közös felkészülésre a Székelyudvarhelyre kölcsönadott fiatal játékosainkat, Pál Kristófot és Berkeczi Csongort visszahívjuk, de kipróbáljuk Györgydeák Aport is. Várunk még egy középhátvédet és egy befejező csatárt, valószínűleg magyarországit vagy a szerb első ligában szereplő testvérklubunk, a Topolya segítségével a dél-szláv térségből.”

Mint azt az nb1.hu már jelezte, román sajtóhírek szerint Hamedet a DVSC nézte ki magának, ám a támadó az első, debreceni ajánlatot nem fogadta el.

Legfrissebb híreink