Csapatot vált a Liverpool ellen parádézó magyar kapus?

Rengeteg gratuláció.

Forrás: Aston Villa/Facebook

Péntek este magyar szempontból is érdekes meccset rendeztek a patinás FA-kupában: az Aston Villa a Liverpool csapatát fogadta. A birminghami együttes a koronavírus miatt fiatalokkal vette fel a harcot, a hazaiak kapuját a 19 esztendős Onódi Ákos őrizte. A szünetben 1-1 állt az eredményjelzőn, de a második félidőben a favorit Pool három gólt is szerzett, így 4-1-re diadalmaskodott.

A 4 gól, amit a 19 éves magyar kapus kapott a Liverpooltól - videó - NB1.hu

 

A bekapott találatok ellenére nem érheti kritika Onódi teljesítményét, hiszen többször is bravúros hárítást mutatott be. Az ifjú hálóőrrel a Nemzeti Sport készített egy terjedelmes interjút. Onódi elmondta, rengeteg gratulációt kapott a meccs után. Többek között Mohamed Szalah is méltatta, ami különösen jólesett neki. Elárulta, Alisson Becker meze mellett az egyiptomi játékosét is megkapta.

A beszélgetés végén Onódi arról is beszélt, hogy télen valószínűleg csapatot fog váltani.

 

"Két és fél évvel ezelőtt igazoltam át Győrből az Aston Villához, a korosztályos csapatokat végigjárva rengeteget tanultam, profi szerződést kaptam, s úgy érzem, ideje belekóstolnom a felnőttfutballba. A fejlődésem érdekében a télen remélhetőleg kölcsönadnak az alsóbb osztályok valamelyikébe, ahol nagyobb fizikai megterhelésnek tesznek ki, hogy aztán minél több tapasztalattal térjek vissza az egyesülethez" - hangsúlyozta Onódi. 

 

Onódi Ákos egyébként tizenegy védéssel zárta a péntek esti összecsapást. 

Legfrissebb híreink