Csányi Sándor megszólalt: lesz-e NB I-es létszámemelés, mi lesz Marco Rossival?

Videóbíró, Vasas támogatása, újabb honosítások.

Forrás: MLSZ

Csányi Sándor, az MLSZ elnöke sajtóbeszélgetést tartott, íme, a legfontosabb részletek:

A magyar válogatott sikereiről:
„Most jutottunk el oda, hogy talán van már látszata a tízéves munkánknak. Talán nem kell megint tíz évet várni az újabb sikerekre.”
 
Szalai Ádámról:
„Erős karakternek, pozitív személyiségnek tartom Ádámot, aki a pályán és az öltözőben is remekül motiválja a társakat. Akkor is igaza volt, amikor annak idején kritizálta a sportág hazai helyzetét, ezzel segített az MLSZ-nek abban, hogy szilárdabb erkölcsi alapunk legyen szigorúbb követelményeket támasztani a sportág szereplőivel szemben.”


Stadionépítésekről:
„„Ha nincs az állam anyagi támogatása, természetesen nem tartana itt a magyar labdarúgás. Bár sok bírálatot kapnak a stadionépítések, és többen sokallják az erre költött állami pénzt, el kell mondani, hogy ami tíz év alatt pályaépítésre ment, azt az azt megelőző negyven évben kellett volna erre a célra elkölteni, ám ez elmaradt, ezért került most ilyen sokba a felzárkózás.”

További infrastruktúra-fejlesztésekről:
„Ha van még teendő az infrastruktúra-fejlesztésben, az éppen a főváros és a leghátrányosabb helyzetű településeken adódik, ráadásul előbbiben a magas ingatlanárak és a területhiány hátráltatja az új pályák létesítését. Ezen kívül főleg olyan beruházásokat és új technológiai megoldásokat támogatnánk, amelyek hosszú távon csökkentik a fenntartási költségeket. A vidéki helyzettel kapcsolatban, ahol valóban másfajta gondok jelentkeznek, tervezzük, hogy engedjük nevezni azokat a klubokat is, amelyek önhibájukon kívül nem tudnak utánpótláscsapatot kiállítani, hogy emiatt ne tűnjön el a szervezett labdarúgás egy-egy településről.”

További honosításokról:
„Bízom abban is, hogy az új FIFA-szabály, amely szerint szerepelhet másik ország nagyválogatottjában az, aki valahol már utánpótlás-válogatott volt, még több honosításban segít majd bennünket.” 

A Vasasról:
„A Vasast szponzoráló, a tizenharmadik kerületben székházat építő OTP Bank vezetőjeként például kikötöttem, hogy csak addig támogatjuk az angyalföldi klubot, amíg külföldi játékos nem lép pályára a csapat színeiben. S ezen a feltételen nem változtatunk akkor sem, ha esetleg feljut a Vasas az élvonalba.”

NB I-es létszámemelésről, NB II-es létszámcsökkentésről:
„„Ha azonban változtatunk is, amivel kapcsolatban egyelőre nem nehezedik különösebb nyomás az MLSZ-re, csak úgy tesszük, hogy az újabb szabály öt évig biztosan nem módosítható. Tehát jól végig kell gondolni egy ilyen lépést. Ebben a pillanatban az NB II létszámcsökkentését egy fokkal reálisabbnak tartom, de egyik ügyben sem változtatunk alapos előkészítés és a klubok véleményének az ismerete nélkül.”

Videobíró júliustól:
„Terveink szerint csak az a klub kaphat versenyengedélyt, amelyik biztosítani tudja ehhez a feltételeket. Már csak a játékvezetőink nemzetközi foglalkoztatása miatt is fontos, hogy itthon is gyakorolják a VAR használatát.”

Marco Rossiról:
„Meghosszabbítjuk a szerződését, amint megegyezünk a folytatással kapcsolatos feltételekről.”

FRISSÍTÉS: 18.38

Kubatov Gábor reagált Csányi Sándornak az FTC-t érintő kijelentésére - NB1.hu

 

Legfrissebb híreink