Csak azért sem adja fel az utolsó Kaposvár – reakció

Talán a két legfontosabb meccse vár a Rákóczira.

Forrás: Kaposvári Rákóczi/Facebook

Hiába írták le nagyon sokan már a feljutása után a Kaposvárt, az újonc továbbra is küzd és harcol azért, hogy meghosszabbítsa élvonalbeli tagságát. Mindezt úgy, hogy sem az anyagi, sem az egyéb lehetőségei még csak meg sem közelítik a többi NB I-es csapatét.

A Kaposvár 1-1-es döntetlennel kezdte a tavaszi szezont, érdeméből semmit nem von le, hogy a találkozó bő 20 percében emberelőnyben játszhatott hazai pályán, mert az ellenfele a dobogóért, de minimum a nemzetközi kupaszereplésért harcoló Puskás Akadémia volt.

Kaposvári Rákóczi FC - Puskás Akadémia FC | 1-1 | (1-1) | OTP Bank Liga | 17. forduló | MLSZTV

2020.01.25. OTP Bank Liga, 17. forduló Kaposvári Rákóczi FC - Puskás Akadémia FC | 1-1 | (1-1) | összefoglaló Iratkozz fel az MLSZ TV csatornájára: http://bit.ly/2EsS9It Kövess minket itt is:: Facebook: https://www.facebook.com/magyarlabdarugoszovetseg Instagram: https://www.instagram.com/mlsztv/ Twitter: https://twitter.com/mlszhivatalos Web: https://www.mlsz.hu/

A találkozó után Diszt László értékelt, aki papíron a gárda vezetőedzője:

„Az első félidő nagyon jó iramú volt, mindkét csapat próbálta ráerőltetni az akaratát a másikra, éppen emiatt volt nagyon küzdelmes és izgalmas a játék. Sajnos hátrányba kerültünk, de sikerült visszajönnünk a meccsbe, mert kiegyenlítettünk. Volt még két nagy helyztünk is a szünet előtt. Úgy mentünk a pihenőre, hogy azt éreztük, hozhatjuk a találkozót a fordulás után, mert azt gondoltuk, hogy benne van a meccsbe a győzelem. Miután emberlőnybe kerültünk, mindent feltettünk egy lapra, támadtunk, helyzeteket alakítottunk ki. Ha az egész meccset nézzük, akkor kijelenthetjük, hogy négy-öt olyan helyzetünk volt, amikból gólokat kellett volna rúgnunk. Nagyon sajnálom, hogy nem sikerült nyernünk. De nagy erőt adhat a döntetlen is, mert olyan gárda ellen szereztünk pontot, aki ellen a második félidőt végig domináltuk. Próbáltunk gólt lőni, próbáltunk helyzeteket kialakítani és ez jól is ment. Csak dicsérni tudjuk a csapatot, hiszen a játékosok nagyszerűen játszottak és küzdöttek, bízunk benne, hogy a következő mérkőzéseken meglesz ennek az eredménye.”

A Rákóczira valóban sorsdöntő meccsek várnak. A következő körben Diósgyőrbe látogat, majd fogadja a szintén a bentmaradásért harcoló Paksot.

Nagyon sok múlthat ezen a két találkozón... 

Legfrissebb híreink