Craiova-Honvéd: magyar támadás alatt az UEFA oldalai

Nehezebb dolga lesz mostantól az MLSZ-nek is.

Forrás:

Várható volt, hogy hatalmas érzelmi hullámokat fog kiváltani az UEFA döntése abban az esetben, ha a Craiova-Honvéd mérkőzésen történtek miatt nem a kispesti csapat jut majd tovább.

A magyar óvásról ma döntött az UEFA, a továbbjutó a román gárda maradt, mely 3 meccset zárt kapuk mögött lesz kénytelen megrendezni a nemzetközi kupasorozat(ok)ban, tovább 60 ezer eurós büntetést is kénytelen befizetni az európai szövetség kasszájába.

Mint ismeretes, a meccs a 120 percben szakadt félbe, a bíró közelébe hanggránát robbant, amiről az nb1.hu egyedüliként írta meg, hogy Batik Bencét, a Honvéd játékosát vette célba, de kicsit később a bírót fejbe találta egy öngyújtó – el is ájult. A bíráskodást nem tudta folytatni, a helyettese 3 esetben sem rúgatta újra a Honvéd 11-esét, pedig a hazaiak kapusának egyszer sem volt az egyik lába a gólvonalon a labdák elrúgásainak a pillanatiban.

 

Az UEFA döntése mozgásba hozta a magyar szurkolókat/kommentálókat, akit klubhovatartozás nélkül ostorozzák hozzászólásaikkal a szövetség közösségi oldalait.

 

Az UEFAMaffia a legenyhébb a hozzászólások közül, a többit mindenki el tudja képzelni...

Az UEFA döntése azért rossz, mert azt sugallja, ha egy adott csapat szurkolói az ellenfél játékosát, játékosait hanggránáttal dobálják, ha a bírót fejbe dobják, amitől elájul, ha egy mérkőzésen egy egész nemzetet, egy egész népet gusztustalan módon csúfolnak, akkor attól még az adott csapat folytathatja a szereplését.

 

Ráadásul azt sem szabad elfelejteni, hogy a szurkolókat érintő, hazai szankciót bevezetésének a megindoklásakor az MLSZ mindig az UEFA előírásaira hivatkozik...

 

Az ügyben írt összes cikkünk a linkre kattintva érhető el!

Legfrissebb híreink