Cáfolta az MLSZ elnöke a távozó szakmai vezetőt

Vancsa Zalán sorsa is fontos tényező volt.

Forrás: mlsz.hu

Az M4 Sportnak adott interjút Csányi Sándor, az MLSZ elnöke az utánpótlás-válogatottak szakmai vezetői posztjáról másfél év után távozó Fehér Csaba szavaira reagált.

Fehér a múlt héten a Nemzeti Sportnak beszélt arról, hogy olyan előírásokat kellett volna képviselnie az utánpótlás-versenyrendszer átalakításával és az átigazolási szabályokkal kapcsolatban, amelyeket nem a részvételével és egyetértésével alakítottak ki, rádadásul az is elvárták volna tőle, hogy befolyásos szülőkkel egyeztessen a válogatási elvekkel kapcsolatban.

Csányi Sándor erre így reagált:

„Ilyenről nincs szó. Egyetlen esetben történt, hogy egy, egyébként a magyar labdarúgásban évtizedek óta vezetőként dolgozó szülő egy adott korosztályba nem engedte el a gyerekét a válogatottba, mert úgy ítélte meg, hogy a gyerek már előbbre tart és eggyel föntebbi korosztályban kellene játszania. Sajnos ez a szülő nem ápolt túl barátságos viszonyt Fehér Csabával, az MLSZ vezetése pedig a konfliktus után fél évvel szerzett erről tudomást. Egy nagyon tehetséges gyerekről van szó, akivel kapcsolatban remélhetőleg néhány napon belül bejelentik, hogy egy nagy európai klub leigazolja. Barczi Róbert leült a szülővel és tisztázták a félreértést, azt gondolom, hogy ez volt a helyes út, nem pedig üzengetni egymásnak fél éven keresztül, hiszen egy tehetséges gyerekről van szó. Az MLSZ kollégái, az utánpótlás-válogatottat összeállító edzők teljesen függetlenek, semmi ilyen jellegű állítás nem igaz, amit Csaba mond, ez az egy eset kivétel volt, de itt is egy szakember szülővel ültünk le."

A fentebb említett fiatal játékos Vancsa Zalán volt, akiről az Az NB1.HU január 4-én adott jelzést arról, hogy az angol bajnok Manchester Cityt is működtető City Football Group holding is érdeklődik az MTK 17 éves kiválósága iránt.
 

Legfrissebb híreink