Bundesliga: Sallaiék is újrakezdték!

Átfogó tervet dolgoztak ki.

Forrás: Facebook/SC Freiburg

Korábban már beszámoltunk arról, hogy a Hertha csapatánál újrakezdték az edzéseket. Így tett a szintén a Bundesligában szereplő Freiburg is, természetesen a koronavírus-járvány adta helyzet miatt a legszigorúbb előírásokat betartva.

A berliniekhez hasonlóan Sallai Rolandék is kisebb csoportokban (két játékos és egy edző), nem azonos időpontokban kezdték meg a tréningeket a zárt kapuk mögött. A következő hetekben is ez lesz a program, amíg nem változik a jelenlegi állapot - ezáltal a fő edzést az otthoni gyakorlatok teszik ki.

"Átfogó koncepciót dolgoztunk ki, gondosan figyelve a hatóságok által előírt higiéniai szabályokra. A játékosok otthon zuhanyoznak, betartják a megfelelő távolságot, nincs például olyan rész az edzésben, ahol fizikai kontaktus történne" - mondta Jochen Saier, a Freiburg sportigazgatója a klub honlapjának.
 

Daniel Wolf erőnléti edző hozzátette: az egésznek a célja a labdához szoktatás, valamint az, hogy csökkentsék a rizikóját az esetleges leendő sérüléseknek, amennyiben valamikor folytatódna a szezon. 

Hertha: Petry Zsolték már edzenek - képek - NB1.hu

 

Legfrissebb híreink