Bulgária-Magyarország: Vida sajnálja

Az átigazolási pletykára is reagált.

Forrás: MLSZ/Facebook

„Bárki veszélyben lehet, komolyan kell venni a koronavírust, hiszen egy világjárványról van szó” – mondta Vida Máté, az FC DAC 1904 labdarúgója azzal kapcsolatban, hogy Szlovákiában a koronavírus-járvány miatt két hétig nem lehet sportrendezvényeket tartani, ami miatt szünetel a labdarúgó Fortuna Liga is. A hatszoros magyar válogatott focista a Reggeli Startban beszélt még a bolgár-magyar Eb-pótselejtezőről és a cseh Slavia érdeklődéséről is.

„Mi sem tudjuk mikor folytatódhat majd bajnokság, addig is edzésben kell maradnunk, hiszen fontos, hogy jó kondiban legyünk” – nyilatkozta Vida Máté a DIGI Sport Reggeli Start című műsorában. Dunaszerdahelyen a szünet alatt csak a felnőtt csapat edz, az utánpótlásban focizók nem tréningeznek: „csak mi vagyunk az Akadémián, én Győrből járok Kalmár Zsolttal együtt, a határon eddig nem volt probléma”. A DAC középpályása azt is elmondta, hogy megviseli őt a bajnokság felfüggesztése: „a meccs nélküliség szerintem sokkal rosszabb, mintha zárt kapus mérkőzések lennének”. Vida Máté a csapata terveiről is beszélt: „a jelenlegi harmadik helyünkkel nem vagyok elégedett, előrébb szeretnénk végezni a bajnokságban, a kupát pedig mindenképpen meg szeretnének nyerni”. A 24 éves labdarúgót a válogatottságról is kérdeztük, amire így felelt: „még nem tudjuk, hogy ki lesz behívva, de emiatt is folytatnunk kell az edzéseket, mert jó formában kell maradnunk.” Vida Máté szerint a magyar válogatottnak jól jöhet, hogy jelen állás szerint a fanatikus hazai szurkolók nélkül rendezik a március 26-i Bulgária-Magyarország Eb-pótselejtezőt, de hangsúlyozta, hogy sajnálja azt a 2000 magyart, akiknek jegyük van a szófiai találkozóra.

Security Check Required

 

Vida Máté szerződése 2021 júniusáig érvényes a DAC labdarúgócsapatánál, de a cseh Zongl című értesülései szerint a cseh Slavia már most szeretné leigazolni a játékost: „ennek egyelőre semmi realitása nincs, írásos megkeresés nem történt, de pletykaszinten is jól esett, hogy érdeklődnek irántam” – reagált Vida Máté a Reggeli Startban.

Legfrissebb híreink