Bulgária-Magyarország: Rossi reagált a furcsa pletykákra

Vegyes érzései vannak a kapitánynak.

Forrás: MTI

A magyar válogatottnak nem sikerült egyenes ágon kijutnia a 2020-as Eb-re. Marco Rossi csapatának márciusban lesz még esélye a kvalifikációra, ehhez először Bulgáriát kéne legyőzni. Ha ez sikerül, akkor az Izland-Románia párharc győztesével csapunk össze Budapesten. Rossi a Nemzeti Sportnak adott egy hosszabb interjút. A szövetségi kapitány szerint az év első fele jól sikerült, ám ősszel nem tudtak a játékosok olyan teljesítményt nyújtani, hogy elérjék a céljukat. Elmondta, hat meccsből ötöt is elveszítettek, amire nem lehetnek büszkék. 

Marco Rossi elárulta mire van szükség Bulgária ellen - NB1.hu

Az olasz mester azt is kijelentette, jelenleg Bulgáriával foglalkoznak. Rossi úgy gondolja, ellenfelünk hasonló szinten áll, mint a magyar válogatott. Rossit nagyon szeretik a magyar drukkerek, amit bizonyít, hogy sok szurkoló készít közös képet a kapitánnyal. Rossi tisztában van vele, hogy népszerűsége az Eb-kvalifikációval még magasabb szintre kerülne.

A napokban olyan pletykák kaptak szárnyra, hogy a Bulgária elleni meccset hazai meccsen rendezhetjük meg, mivel ellenfelünk nem tudja a videóbírót biztosítani. Erre a hírre így reagált Rossi:

"No igen, olvastam, hogy Bulgáriában attól tartanak, nem tudják teljesíteni az Európai Labdarúgó-szövetség kérését, amely szerint a pótselejtezőre lehetővé kell tenni a VAR-rendszer használatát. Ez azonban nem több, mint pletyka, ennélfogva nem is foglalkozom vele addig, amíg hivatalos tájékoztatást nem kapunk ez ügyben.

 

Egyébként is furcsának találom ezt a történetet, mert a Ludogorec elnöke „szellőztette meg”, vagyis annak a klubnak az első embere, amely az Európa-ligában továbbjutott a csoportjából, és amelynek a tavaszi folytatáshoz telepítenie kell a VAR-t a saját stadionjában. Nincs kétségem afelől, hogy a Ludogerec ezt megoldja, márpedig ha egy egyesületnek ez nem okoz gondot, a Bolgár Labdarúgó-szövetségnek sem okozhat. Továbbra is úgy készülünk, hogy Szófiában játszunk" - jelentette ki Marco Rossi, aki elárulta, hogy az ünnepeket hazájában tölti. 

Budapesten rendezhetik a Bulgária elleni pótselejtezőt - NB1.hu

 

 
 

Legfrissebb híreink