Bölöni távozhat?

Mennyből a pokolba három hét alatt.

Forrás: Facebook/Panathinaikos FC

TÁRSOLDALUNK, AZ ERDELYSPORT.HU ÍRÁSA:

"Tizenöt perc arra sosem elég, Hogy tornyot építs fel, de percek alatt leég”, szól az Ossian együttes egyik klasszikusa. Bölöni László ugyan nem 15 perc alatt, hanem három hét alatt került a mennyből a pokolba!

Három héttel ezelőtt az erdélyi tréner ünnepelt edző volt azt követően, hogy csapata, a Panathinaikosz 2-1-re legyőzte az ősi ellenség, a görög labdarúgás utóbbi két évtizedét uraló Olimpiakosz együttesét. Abban a pillanatban a Pana kilenc meccses veretlenségi sorozatnál tartott, amiből hetet meg is nyert.

Az azóta eltelt időben viszont beütött a krach. Pontosabban a Joánina! A bajnoki tabella 8. helyén álló kiscsapat az utóbbi két és fél hét alatt háromszor győzte le a Panathinaikoszt. Előbb február 18-án, majd március 3-án a Görög Kupa negyeddöntőjében egyaránt 2-1-re, aztán 7-én, szombaton a bajnokságban 1-0-ra. A találkozó egyetlen találatát Nicolae Milinceanu szerezte a 19. percben. Érdekesség, hogy ez volt a moldovai válogatott csatár első gólja januári leigazolása óta…

Hihetetlen! Bő két héten belül harmadszor kaptak ki Bölöniék ugyanattól a csapattól!

 

Mivel időközben a bajnokságban becsúszott még egy 1-0-s vereség a Panetolikosz ellen, majd egy 1-1-es döntetlen az athéni rangadón az AEK-val szemben, így a kilences veretlenségi sorozatot ötös nyeretlenségi széria követte. Ebből négy vereséggel.

A görög sajtó már kész tényként kezeli, hogy a csütörtökön a 68. születésnapját betöltő erdélyi szakember veheti is a kalapját. Azt is tudni vélik, hogy Jannisz Anasztasziu veszi át a helyét, aki 2013-2015 között ült már a Pao kispadján.

Pedig Bölöni elérte első számú célját: a katasztrofálisan kezdő, kinevezéséig meccset sem nyerő Panathinaikoszt bevezette a rájátszás felsőházába. Ami például a 2018-2019-es szezonban szégyenszemre össze se jött a gárdának."

Legfrissebb híreink