Böde csatárként döntött - REAKCIÓK

A nagyot játszó Szpari bánta.

Forrás: paksifc.hu

Mint arról beszámoltunk, a Paks hosszabbítást követően 2-1-re verte a Nyíregyházát, így bejutott a legjobb 32 közé a Magyar Kupában.

A lefújást követően a két vezetőedző értékelte a látottakat.

Gálhidi György (Nyíregyháza): "A legrosszabb forgatókönyv valósult meg olyan szempontból, hogy 120 percet játszottunk a mély talajon egy vasárnapi rangadó után, és kiestünk. Az elején túlzottan tiszteltük a Paksot, de ahogy felvettük a ritmust, egál meccset tudtunk velük játszani. Volt nagy helyzetünk a vezetésünk után, de azzal nem sikerült élni."

Bognár György (Paks): "A meccs elejétől kezdve pörgettük a játékot, és az első harminc percben lerendezhettük volna a találkozó végkimenetelét. Egy kupameccs meg ilyen, ellenfelünk átvészelte ezt az időszakot, majd a második játékrészben ráadásul még a vezetést is megszerezte. Nyilván nem úgy alakult a mérkőzés, ahogy azt előre elterveztük, így a találkozó közben kellett improvizálnunk. Ez is benne van a futballban, de a lényeg, hogy a végén kiharcoltuk a továbbjutást. Amikor nem megy a játék és nem tudjuk túljátszani az ellenfelet - ez a meccs ilyen volt -, akkor egy egyszerűbb megoldáshoz kell nyúlni. Böde felment csatárnak, majd felívelgettük neki a labdákat, hiszen Őt lefejelni nem nagyon tudják. Abban bíztunk, hogy ezzel gólveszélyesebbek leszünk, végül ez a húzás be is jött. A vasárnapi, bajnoki meccs miatt jobb lett volna rendes játékidőben kiharcolni a következő kupakört, de nem baj, rendezzük a sorainkat, és nekiugrunk a Budafoknak."


EMLÉKEZTETŐ

A szerdai nagyüzem után a Nyíregyháza-Paks összecsapással folytatódott a küzdelem a Magyar Kupában. Az első félidőben Bognár György csapata több veszélyes helyzetet is kidolgozott, ennek ellenére nem tudta megszerezni a vezetést. A Szpari kapusa, Fejér több alkalommal is borsot tört a vendégek orra alá. 

A szünetben hármas cserét hajtott végre Bognár, többek között Böde is lehetőséget kapott. Sokáig nem láthatott gólt a publikum, aztán kisebb meglepetésre az NB II-es együttes szerezte meg a vezetést Ötvös révén. A nagy meglepetés elmaradt, hiszen Hahn a 83. percben egyenlíteni tudott, de több találat már nem született a rendes játékidőben, így jöhetett a ráadás.

A 97. percben Papucsek megkapta a második sárgáját, így 10 emberre fogyatkozott a Szpari. Az emberelőnybe kerülő Paks végül Hahn fejesével kaparta ki magának a gesztenyét.

A Nyíregyháza is minden dicséretet megérdemel, hiszen alaposan megnehezítette az NB I-es vetélytársa dolgát. 

Magyar Kupa 7. FORDULÓ
Nyíregyháza Spartacus (NB II)–Paksi FC – hosszabbítás után – 1–2 (Ötvös 75., ill. Hahn 83., 109.)

Legfrissebb híreink